Bartın'da Hayvan Hırsızları 4 Büyükbaş Hayvan Daha Çaldı

Bartın merkeze bağlı Ellibaş köyünde ev sahibinin misafirliğe gitmesini fırsat bilen hırsızlar, ahıra girerek 4 büyükbaş hayvanı çalarak kayıplara karıştı.

Bartın'da Hayvan Hırsızları 4 Büyükbaş Hayvan Daha Çaldı
Bartın’da geçtiğimiz haftalarda hayvan hırsızlığı yapan şebeke çökertilmiş ve 15 büyükbaş hayvan ile yakalanan 4 kişi tutuklanmıştı. Edinilen bilgiye göre, Kozcağız beldesine bağlı Ellibaş köyünde 4 gün önce meydana gelen hırsızlık olayında, akşam misafirliğe giden Ali Çiftçi’ye ait ahıra giren hırsızlar ahırda bulunan 4 simantal cinsi ineği alarak kayıplara karıştılar. Sabah ahıra giden Ali Çiftçi, içerideki hayvanlarının olmadığını görünce durumu jandarmaya bildirdi.

"HIRSIZLAR YAKALANSIN, TEDİRGİNİZ"

Ahırından 4 büyükbaş hayvan çalındığını belirten Ali Çifti, bu işin takip sonucu yapıldığını belirterek hayvan hırsızlarının bir an evvel bulunmasını istedi. Çalınan hayvanların 25 bin TL değerinde ve 7 aylık gebe olduklarını belirterek, “Akşam işten geldim, saat 17.00 sıralarında ahır temizliğini yaptım. Eve çıkıp yatsı namazımı kıldıktan sonra misafirliğe gittim. Saat 22.30 sıralarında eve geldim. Ahıra uğramadan eve çıktım. Hayvanları misafirlikte iken almışlar. Çünkü ahır fazla kirlenmemişti. Yani saat 19.00 ile 22.00 arasında çalınmış hayvanlar. Çalındıklarını sabah ahıra girdiğimde fark ettim. Bahçedeki telleri keserek dereden geçerek yola çıkartmışlar ve hayvanları orada araca yüklemişler" dedi.

"HIRSIZLIĞI PLANLAMIŞLAR"

Olayın daha önceden planlanmış bir hırsızlık olduğunu söyleyen Çiftçi, "Bizi takip edip gözetlemişler. Çalınan 4 hayvanın değeri 25 bin civarında. Bunlar altı yedi aylık gebe ve simental cinsi hayvanlar. Bölgede her köyde böyle olaylar yaşanıyor ve tedirgin oluyoruz. Bizi takip etmişler, evden gitmemizi fırsat bilip hayvanlarımı çaldılar. Bu hayvan hırsızlarının hepsinin toplanması lazım, biz geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Jandarma ekipleri geldi, izleri takip edip arabaya bindirildikleri yere kadar iz sürdüler. Şimdiki durumda bir gelişme olmasını bekliyoruz. Hayvanlarım çalınalı 3 gün oldu, 3 gündür bir haber alamadım. Çok mağduruz, hırsızların bir an evvel bulunmasını istiyorum" diye konuştu.

Öte yandan bölgeye gelen Bartın Jandarma Komutanlığı’na bağlı olay yeri ekipleri, ahır içerisinde ve bölgeye inceleme yaptı. Yapılan incelemede hırsızların ahırdan çaldıkları hayvanları yürüterek tarlalardan geçirip araçla götürdükleri belirlendi. Hırsızların yakalanması için çalışma başlatıldı.
Kaynak: İHA