Aynı Anda İki Farklı Ameliyat Oldu

Denizli'de safra kesesindeki taşı aldırmak için ameliyat masasına yatan 50 yaşındaki Hatice Aşkın, rahminde tümör olduğu tesbit edilince aynı anda iki ameliyat oldu

Denizli'de bir kişi, başvurduğu özel hastanede aynı anda gerçekleştirilen iki farklı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Alınan bilgiye göre, Çardak ilçesinde yaşayan Hatice Aşkın (50) uzun süredir çektiği karın ağrısı şikayetiyle kentteki özel bir hastaneye başvurdu.

Burada yapılan tahlillerde Aşkın'ın safra kesesinde taş olduğu, kadın doğum uzmanınca yapılan incelemede rahminde tümör olduğu belirlendi.

Aşkın'a yaklaşık 2 saat süren operasyonda Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Evren Ceylan tarafından kapalı rahim ameliyatı, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin ise kapalı safra kesesi ameliyatı aynı anda uygulandı.

Aşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun süredir ağrılarının olduğunu, cesaret edemediği için de doktora gidemediğini anlattı.

Ağrıları artınca doktora gitmekten başka çaresi kalmadığını belirten Aşkın, "Ben de bir daha o ağrıları yaşamak istemediğim için hiç düşünmeden ameliyat olma kararı verdim. Rahmimdeki sıkıntılardan dolayı onun da alınması gerekiyormuş. İki doktorum aynı anda ameliyat ederek kısa sürede sağlığıma kavuşmamı sağladı. Kendilerine ne kadar teşekkür etsem az" diye konuştu.

Aşkın, bir gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi.
Kaynak: AA