Türkiye'nin En Modern Ve En Teknolojik Üst Geçitleri

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye’nin en modern ve en teknolojik üst geçitlerini yaptıklarını söyledi.

Türkiye'nin En Modern Ve En Teknolojik Üst Geçitleri
Kayseri’deki üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilere verilen teorik ve uygulamalı dersler kapsamında köprülü kavşak inşaatlarında öğrencilerle bir araya gelen Başkan Çelik, Türkiye’nin en modern ve en teknolojik üst geçitlerini yaptıklarını belirterek, "Yerinde imalat olduğu için diğer prefabrik üst geçitlere göre biraz zaman alsa da bu zaman farkına değen bir eser ortaya çıkıyor. Böyle bir yapının siz öğrenciler tarafından görülmesini çok arzu ettik. Çünkü diğer bazı bölümlerin laboratuvar ortamında yaptıkları uygulamalı eğitimleri siz inşaat mühendisliği öğrencilerinin elde etme imkanı yok. Ancak sizin de şansınız, böylesine gelişmiş bir köprünün yapımının denk gelmiş olmanız. Almış olduğunuz teorik derslere ilave olarak bugün de burada bu köprü inşaatını inceleme fırsatınız oldu. Gerek bizim belediyedeki yetkili arkadaşlarımız gerekse de yüklenici firmadan arkadaşlar sizlere konuyu detaylı olarak anlattılar. Bizdeki bilgilerin sizlere aktarılmasından da son derece mutluyuz" dedi.

HIZ KORİDORU OLUŞTURULACAK

Bu çalışmaları yapmaktan gayelerinin kavşaklarda beklemeden güvenli geçişi sağlamak olduğuna vurgu yapan Başkan Çelik, "Ancak bunu yanlış algılıyorlar ve buradan 150 km. hızla gidelim diye düşünüyorlar. Tabi bunun sonunda da istenmeyen kazalar oluyor. Özellikle bu kavşaklar, beklemeden güvenli geçiş için yapılıyor. Tekraren söylüyorum, lütfen yavaş gidelim, kavşakları düzgün kullanalım. Burada hız yapılmasına engel olmak amacıyla da Melikgazi Belediyesi’nin önünden başlayarak Doğumevi’nin oraya kadar olan bölümde hız koridoru oluşturuyoruz. Böylece hız yapan sürücülere ceza uygulaması yapılmış olacak" diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra Başkan Çelik ile birlikte gezerek köprülü kavşak çalışmalarını yerinde gördü ve yetkililerden uygulamalı bilgiler aldı.
Kaynak: İHA