Soma Davasında Çelişkili İfadeler

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Soma Davasında arka arkaya ifade veren ve olay anında aynı yerde çalışan iki mağdur işçinin birbiriyle çelişkili ifadeler vermesi üzerine mahkeme başkanı Aytaç Ballı iki tanığı yeniden dinledi.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Soma Davasının 5’inci duruşmasının ikinci oturumunda arka arkaya dinlenen iki mağdur işçinin çelişkili ifadeler vermesi üzerine mahkeme başkanı Ballı, Fehmi Dinç ve Recai Piyana’nın ifadelerini yeniden aldı. Fehmi Dinç dinamit atımından hiç haberi olmadığını tekrarlarken bir ara malzeme almak için çalıştığı yerden ayrıldığını belki o sırada dinamit atımının gerçekleştirilmiş olabileceğini söyledi.

Bandın çekmediğini ve zorlandığını gördüğünü ve bu durumu Fikri isimli arkadaşına ilettiğini tekrar eden Dinç, patlama seslerini ise kulükar yolunun tam mekanize ayağına döndüğü noktadan ve üst taraftan duyduğunu belirtti.

Recai Piyana’nın kulükar yoluna geldiğinde yarı baygın olduğunu ve bu yüzden patlama yönünü tam kestirememiş olabileceğini de sözlerine ekledi.

Recai Piyana ise patlama sesinin 4. bandın kuyruk tarafından geldiğini ve sesin kendilerine uzak bir noktadan geldiği için 4. bandın kuyruk tarafından geldiğini tahmin ettiğini söyledi.

Piyana, temiz havaya ulaştığında halsiz bir halde olduğunu tekrarladı.

Duruşmaya bant işçisi Serkan Demir’in dinlenmesiyle devam edildi.
Kaynak: İHA