Sinop Turizmi Karadeniz'e Açılıyor

Sinop Kültür ve Turizm Derneği tarafından Sinop turizminin kalkınması ve turizm pastasından daha fazla pay alması bağlamında Samsun, Amasya ve Ordu’da faaliyet gösteren tur operatörleri ve tur acentelerine yönelik “Sinop turizmi ile ilgili neler yapılabilir” başlıklı ortak fikir alışverişi toplantısı yapıldı.

Sinop Turizmi Karadeniz'e Açılıyor
Programın öncülüğünü yapan iş kadını Ayşe Serpil Yıldız toplantının açılış konuşmasında, “Her ay Sinop Valisi başkanlığında yapılan turizm toplantısında kararlar alıyoruz. İlimizin turizmi için aldığımız bu kararlardan bir tanesi de acentelerle Sinop’taki otelleri bir araya getirmekti. Acentelerle Sinop’taki otelci arkadaşların ortak bir anlaşma sağlaması, yarınlarda bunu ticari anlamlarda turist anlamında iki taraflı kazanç haline getirmek hedefimiz” dedi.

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fahri Bostan ise, "Bizler turizmde neden Sinop diyoruz? Sinop enleri fazla olan bir il. Bir kere Türkiye’nin en kuzey ucu, Türkiye’nin en mutlu insanlarının yaşadığı il, Türkiye’nin en ormanlık alanına sahip illerinden bir tanesi, Karadeniz Bölgesi’nin en uzun sahillerinin ve kumsallarının olduğu şehir. Deniz turizminde ister siyah kum ister sarı kuma girebilirsiniz alternatifleri yüksek. Sinop huzur kentidir, asayiş olarak yüksek seviyede turistlerimiz rahat edebileceği bir il. Acente sahipleri olarak sizden isteklerimiz bizlere turizm elçisi olmanız. Karadeniz’de insanlara Sinop’u anlatmanız. Sinop Karadeniz’in Antalya’sı diyoruz. Karadenizli de gelsin Sinop’u yaşasın istiyoruz” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Batı Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Temel Uzlu ise, “Görevimiz turizmde şehirler arasında iş birliği güç birliği yaparak beraber enerjimizi ortak duyguya aktararak daha fazla neler yapabilirizi bulmak. Turizm için yapılacak çok daha fazla şey var. Bunları ortak projeyle ortak enerjiyle nasıl yaparız kısa vadede herkesin görüp netice alıp motive olacağı şeyleri nasıl planlarız diye buradayız. Sinop’taki turizm potansiyelini değerlendirmeliyiz. İlk olarak Ordu, Samsun, Amasya ve Tokat’taki acente sahibi arkadaşları birbirini tanısınlar, sonra bölgeyi tanısınlar, ardından yapılacak işi planlasınlar amacıyla ilk olarak Sinop’ta buluştuk. Bunu ileride daha da büyüterek Karadeniz’deki bütün acenteleri Sinop’a getirip Sinop’u tanıtmak ve yapılabilecekleri konuşmak istiyoruz amacımız bu” şeklinde konuştu.

Yenilen basın yemeğinin ardından acente sahiplerine Sinop gezdirildi. Bir akşam Sinop’un farklı otellerinde misafir olacak olan acente sahipleri yarın ilden ayrılacak.
Kaynak: İHA