Kazada Ölen Fransız Bisikletçinin Davası Başladı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçen yıl bir otomobilin emniyet şeridinde arkadan çarpması sonucu ölen Fransız bisikletçi Christian Jean Auguste Niaffe’nin davası görülmeye başlandı.

Kazada Ölen Fransız Bisikletçinin Davası Başladı
Muğla-Marmaris karayolu Taşhan mevkiinde 24 Mayıs 2014 tarihinde N.K. (34) idaresindeki 48 SK 228 plakalı otomobilin arkadan çarpması sonucu Fransız bisikletçi 59 yaşındaki Christian Jean Auguste Niaffe hayatını kaybetmişti.

Olayın ilk duruşması bugün Marmaris Adliye Sarayı 4 .Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Taksirle ölüme sebebiyet verme iddiasıyla açılan kamu davasında Fransız bisikletçinin ailesinden herhangi bir müdahillik talebi gelmediği öğrenildi. Muğla Bisiklet Derneği ve Trafikte Haklarım Derneği, duruşmanın görüldüğü mahkemeye müdahil sıfatıyla dilekçe sundu.

Sabah saatlerinde dilekçeyi vermek üzere Adliye binasına gelen bir grup bisikletçi ve Trafikte Haklarım Derneği Başkanı Yasemin Usta, basın açıklaması yaptı. Kendisinin de bir trafik mağduru olduğunu belirten dernek başkanı Usta, Fransız bisikletçi Chiristian’ın hiç bir yakının soruşturma sürecinde başvuruda bulunmadığını söyledi.

Dernek olarak davaya katılma talebini mahkeme heyetine ilettiklerini ifade eden Usta, talepleri kabul edilsin ya da edilmesin dava sürecinin sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydederek; “Kaza sonrası açılan kamu davasında tutuksuz olarak yargılanan sanık taksir suçuyla 1 ile ,5 yılla yargılanıyor oysa biz Fransız bisikletçinin uyarıcı yansıtıcı işaretleri tam olan bisikletine emniyet şeridinde arkadan çarpması sonucu ölümüne neden olan kişinin olası kasıt ve bilinçli taksirden ceza almasını istiyoruz. Mahkemenin trafik kazalarını önlemeye yönelik örnek olacak, üst sınırdan emsal bir kara vermesini bekliyoruz. Caydırıcı cezalar olmadığı sürece trafik kazalarıyla ilgili korkunç tablo ortadadır. Genelde trafik kazalarına taksir hükümleri uygulanıyor. Bunların üçte ikisi infaz yasası son sene de denetimli serbestlik derken caydırıcı hiç bir tarafı ne yazık ki kalmıyor.Trafiğe çıkan tüm sürücülere buradan seslenmek istiyorum. Kendi canınızı düşünmeyebilirsiniz ancak hiç kimseye bu acıları yaşatmaya hakkınız yok” diye konuştu.

Mahkeme, her iki derneğin taleplerini reddedip, tanıkların ifadelerinin dinlenmesine karar verdikten sonra duruşmayı erteledi.
Kaynak: İHA