Daha Temiz Bir Altındağ İçin, Atık Piller Kutuya

Doğal kaynakların verimli kullanılması için özveriyle çalışan ve gerçekleştirdiği kampanyalarla 5 ton atık pil toplayarak büyük bir başarıya imza atan Altındağ Belediyesi, doğa için olumlu bir işbirliğine daha imza attı. Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve kısa adı “TAP” olan, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları

Derneği işbirliğiyle, Altındağ’da bir eğitim semineri gerçekleştirildi.

Seminer kapsamında, çevre için olumlu bir işbirliği de başlatıldı.

EĞİTİMCİLERE EĞİTİM VERİLDİ

Atık pillerin toplanması ve bertaraf edilmesi konusunda elbirliğiyle yürütülecek çalışma kapsamında, Altındağ’daki okullarda görev yapan öğretmen ve idarecilere eğitim verildi.

Altındağ Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Eğiticilerin Eğitimi” seminer programına, yaklaşık 250 öğretmen katıldı.

Eğitime katılan öğretmenlere, kontrolsüz şekilde doğaya bırakılan atık pillerin zararları, yapılması gerekenler, pillerin ayrıştırma ve bertaraf edilme yöntemleri gibi konularda bilgi verildi.

Ayrıca öğretmenlere, atık pil kutuları tanıtıldı ve konuyla ilgili hazırlanan afişler, temizlik gazetesi, bilgilendirici broşürler, eğitim cd’si ve kokulu çöp poşeti bulunan setler dağıtıldı. Atık pillerin doğaya zarar vermeden toplanması konusunda öğretmenlerden destek isteyen Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, eğitimcileri doğa için elbirliğiyle çalışmaya davet etti.

ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI BAŞLATILDI

Seminerde ayrıca, Altındağ’daki okullar arasında gerçekleştirilecek olan, ödüllü “Atık Pil Toplama Yarışması”nın da startı verildi.

30 Nisan 2016 tarihinde son bulacak olan yarışma kapsamında, Altındağ’daki okullar arasında en fazla atık pil toplayan okullar dereceye girecek. Dereceye giren okullara Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları

Derneği tarafından fotokopi makinası, spor ve satranç setleri gibi ödüller verilecek. Öğrencilerin de teşvik edilmesini sağlayacak olan yarışma ile, Altındağ genelinde yine binlerce atık pilin toplanması ve doğaya zarar vermeden bertaraf edilmesi hedefleniyor.

“ATIK PİLLERİNİZİ, ATIK PİL KUTULARIMIZA ATIN, SİZ DE DESTEK OLUN.”

Altındağ Belediyesi’nin atık pil kutularının Altındağ’daki okullar, Gençlik Merkezleri, Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri, muhtarlıklar ve halka açık tüm alanlarda bulunduğunu hatırlatan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağlı vatandaşların atık pil toplama kutularını daha aktif bir şekilde kullanmasını istedi. Pillerde tehlikeli kimyasalların bulunduğunu hatırlatan Tiryaki, bu materyallerin çöpe atılmaması gerektiğinin, atık pillerin toprağa ve suya karışması durumunda doğanın olumsuz etkileneceğinin altını çizdi.
Kaynak: İHA