Büyükşehir Belediyesinden 'Mobil Kreş' Hizmeti

Antalya Büyükşehir Belediyesinin merkeze uzak bölgelerdeki çocukların eğitimi için hizmete sunduğu mobil kreşlerde, 62 çocuk eğitim alıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan mobil kreşlerde, 62 çocuğa eğitim verildiği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye, çocuklarını maddi yetersizlikten dolayı okul öncesi kurumlara gönderemeyen aileler için "mobil kreş" hizmetini başlattı.

Bir tır dorsesi ve bir otobüs, çocukların zihinsel, fiziksel ve duygusal gelişimlerine uygun olarak dizayn edildi. Mobil kreşlerde, merkeze uzak mahallelerdeki çocuklar okul öncesi eğitimle buluşturuluyor.

Kepez ve Aksu ilçelerinde park eden kreşlerde, okul öncesi öğretmenler ve yardımcı personeller görev yapıyor. Mobil kreş içerisinde faaliyet masaları, kitaplar, oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri, oyun hamurları gibi tüm eğitim araç ve gereçleri bulunuyor.

Aksu İlçesi Pınarlı Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde ve Kepez İlçesi Yenimahalle Yardım Merkezi yanında hizmet veren mobil kreşlerde toplam 62 çocuk eğitim görüyor.

Bir yandan oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçiren çocuklar, diğer yandan okul öncesi eğitim alıyor.

Hafta içi her gün sabah ve öğle olmak üzere iki grup halinde hizmet veren mobil kreşlerde okuma yazma eğitiminin yanı sıra sanat, oyun, müzik, drama, mutfak ve bilim atölyesi etkinlikleri veriliyor.
Kaynak: AA