Burhan Doğançay'ın Eserleri Koleksiyonerlerle Buluştu

Ressam ve fotoğrafçı Burhan Doğançay'ın, geçtiğimiz yıl Burhan Doğançay Müzesi'nde sergilenen 37 eseri, "Özel Satış Etkinliği"nde koleksiyonere sunuldu.

İstanbul Entertainment Group (IEG) Turkey organizasyonu ve TEB Özel Bankacılık desteğiyle, Soho House'da gerçekleştirilen etkinlikle, Doğançay'ın, "Picture The World: Burhan Doğançay as Photographer" sergisinde yer alan fotoğraflarından derlenen seçki ilk kez satışa sunuldu.

Doğançay Müzesi Direktörü Bergin Azer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'daki etkinliğin ardından, fotoğrafların, çekildikleri coğrafyalarda sergilenmek üzere yola çıkacağını aktardı.

Eserlerin satışından elde edilecek gelirle UNICEF'e katkıda bulunacaklarını belirten Azer, "Burhan Doğançay her zaman gençlere, çocuklara, kültür sanat ve eğitime yönelik projelerde bulunmamızı istemişti. Biz de onun vasiyetini devam ettiriyoruz" dedi.

Azer, serginin Ankara'da da sanatseverlerle buluşacağını kaydederek, "Ankara'dan sonra da dünya turuna çıkıyor. İlk durağı Tayvan. En uzak noktadan başlıyoruz. Oradan Amerika ve Portekiz'e. (Etkinlik) 2017-2018'e kadar da devam edecek" ifadesini kullandı.

Açık artırma usulünün tercih edilmediği ve her bir eserin 5 kopyasının artan fiyat ile satışa sunulduğu etkinliğe, iş ve sanat dünyasından isimler katıldı.

- Burhan Doğançay

Eserleri dünyanın 81 müzesinin daimi koleksiyonunda yer alan Doğançay'ın fotoğrafları arasında, sanatçının New York'ta çektiği fotoğraflar da yer alıyor.

Brooklyn Köprüsü'nün 1986-1987 yıllarındaki büyük bakımı sırasında köprünün üzerine çıkmasına izin verilen tek sanatçı olan Doğançay, alışılmış Manhattan manzaraları yerine, köprünün tepesinden Brooklyn yönüne yoğunlaştığı için, fotoğrafları "olağan dışı" olarak nitelendiriliyor. Doğançay'ın fotoğrafları, sanatçının "Gökyüzünün kovboyları" olarak bilinen demir işçileriyle geçirdiği tehlikeli anları yansıtırken, aynı zamanda işçilerin hikayelerini de anlatıyor.

Kaynak: AA