Jandarmadan Sahte İçki Üretenlere Darbe

İzmir’de jandarma ekipleri, Dikili ilçesinde bir evde 76 litre kaçak rakı ele geçirirken olayla ilgili iki kişiyi yakaladı.

Jandarmadan Sahte İçki Üretenlere Darbe
İzmir’de geçen ay başlayan sahte rakı zehirlenmesinden 12 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi çeşitli hastanelerin yoğun bakım servisinde tedavi görüyor. Polis ve jandarma ekibi, operasyonlarına devam ediyor. Son olarak İzmir Jandarma Komutanlığı ve Dikili İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları çalışmada, Dikili ilçesinde bir evde sahte rakı yapıldığını belirledi. Jandarma ekipleri, eve dün akşam baskın düzenledi.

Evde yapılan aramada, 76 litre kaçak rakı, rakı imalatında kullanılan 1 distilasyon (damıtma) makinesi, 6 ölçüm kabı, 1 cam ölçek, 6 adet 80 litrelik boş bidon ve 1 tüplü ocak ele geçirdi.

Öte yandan H.Y. ve F.Y. adlı şahıslar jandarma ekiplerince yakalandı. H.Y. ve F.Y’in kaçak alkollü içki üretimini evlerinde kurdukları distilasyon sistemiyle yaptığı, ele geçirilen malzemelerin toplam piyasa değerinin yaklaşık bin 500 lira olduğu tespit edildi. Gözaltında bulunan iki zanlının jandarmada sorgusunun devam ettiği, adliyeye gönderileceği belirtildi.
Kaynak: İHA