Hani ÇPA Lisesinde Yaşanan Olaylara Öğrencilerden Tepki

Hani Çok Programlı Anadolu (ÇPA) Lisesinde okuyan öğrenciler arasında yaşanan şiddet olaylarına aynı okulda okuyan öğrencilerden tepki geldi.

DİYARBAKIR - Hani Çok Programlı Anadolu (ÇPA) Lisesinde okuyan öğrenciler arasında yaşanan şiddet olaylarına aynı okulda okuyan öğrencilerden sert tepki geldi.

Hani Kaymakamlığı Kadın Destek Merkezi (KADEM) toplantı salonunda Hani Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından eğitim semineri düzenlendi.

Seminerde konuşan öğrenciler, 21. yüzyılda hangi mesleklerin yapabileceği, bu meslekleri yapacak bireylerin sahip olması gereken özelliklerin neler olduğunu anlatırken, öğrencilerin başarısız olmaması için hangi yönlerini güçlendirmeleri gerektiği, "Sınav Motivasyonu" konuları hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Seminerde, ayrıca, öğrencilerin kendi yaş çağlarına ait olumlu ve olumsuz yönler açıklanarak, velilerden okulda yaşanan öğrenci kavgaları ve anlaşmazlıkların sebepleri araştırılıp kavgaların önüne geçilmesi istendi.

Seminer sonunda konuşan Hani Kaymakamı Tahir İğde, seminerin kendileri açısından oldukça başarılı ve iyi geçtiğini ve zevkle izlediğini belirtti.

Kaymakamı İğde, şöyle konuştu:

"Bu tür eğitim seminerlerinin sürekli yapılacağını belirterek, sizlerin okuyup, bir yerlere gelmeniz benim açımdan çok önemlidir. Okullar eğitim irfan alanıdır. sizlerin de belirttiğiniz gibi 21. yüzyılda okullarda şiddet, kavga, uyuşturucu ve alkol kullanma alanı değildir. Asla da olamaz. Buna asla müsaade etmem. Sizler okumalısınız, okumanız içinde ne gerekiyorsa, ne yapılacaksa o yapılır. Yeter ki siz okuyun. Okumak sizden, her türlü desteği vermek de bizden."

Kaymakam İğde, seminere katılan ve sunum yapan tüm öğrencileri tebrik etti.

Seminere, Hani Cumhuriyet Savcısı Fatih Ergül, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ersel Eren, İlçe Emniyet Amiri Ufuktan Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahsum Burucu, Hani Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulbaki Üçdağ, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Kaynak: AA