Gümüşhane Belediyesi'nden İkametgah Kampanyası

Gümüşhane Belediyesi, Gümüşhane’de yaşayan ancak ikametgahları farklı yerlerde olan vatandaşlara yönelik kampanya başlattı.

Gümüşhane Belediyesi'nden İkametgah Kampanyası
Belediye Başkanı Ercan Çimen, bu ay sonunda Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2015 yılı nüfus sayımı yapılacağını belirterek, kentte yaşayan ancak adresleri farklı illerde bulunanların ikametgahlarını kente almalarını istedi.

Başkan Çimen, İller Bankası’ndan Gümüşhane’ye aktarılan payın nüfus sayısına göre hesaplandığını kaydederek, "Belediyemizin en büyük gelir kaynağı İller Bankası’ndan aldığı paylardır. Bu da ilimizde resmen ikamet edenlerin sayısına göre belirlenmektedir. Bu hesaplama bu ay sonundaki nüfus sayımında tekrarlanacak. Şehrimizde kısıtlı imkanlarla büyük işler yapma gayreti içerisindeyiz. Bu yıl içerisinde birçok projemizi hayata geçirdik ve geçirmeye de devam edeceğiz. Ancak Belediyemizin İller Bankası’nda alacak olduğu payın artması hizmet kalitemizin de artması anlamına gelmektedir. Bu payın artması belediyemizin ve vatandaşımızın faydasına olacak. Özellikle Gümüşhane’ye gelen öğrencilerin ve ikametgahı köylerde veya başka şehirlerde olmasına rağmen şehir merkezinde ikamet eden vatandaşlarımızın ikametgahlarını şehir merkezine aldırmaları şehrimiz için büyük önem taşıyor. Alınan her ikametgah şehrimiz ve belediyemiz için artı bir avantajdır. Şehrimizde oturduğu halde resmi ikameti olmayan vatandaşlarımızın 31 Aralık 2015 tarihine kadar ikametini şehrimize alması hizmet kalitemizi artıracağı gibi büyük bir sorumluluğu da yerine getirmiş olacaklar. Tüm hemşehrilerimin gerekli hassasiyet ve özeni göstererek örnek vatandaşlığın gereğini yerine getireceğine inanıyorum" dedi.

İKAMETİNİ ALAN HERKESE SÜRPRİZ HEDİYELER

İkametini taşıyan herkse çeşitli hediyeler vereceklerini kaydeden Başkan Çimen, "Başlatmış olduğumuz kampanya kapsamında 31 Aralık 2015 tarihine kadar ikametgahını şehrimize taşıyarak Belediyemiz Üniversite Birimine başvuran her vatandaşımıza ve öğrencimize anında hediye çeki verilecektir. Ayrıca 5 laptop, 10 tablet, 10 akıllı telefon, 10 öğrenci bursu ve 200 adet gümüş kart da çekilişle birlikte verilecektir" diye konuştu.

İkametgahını yaşadığı şehre almayanların kanunlar önünde zor durumda kalmaması konusunda da uyaran Başkan Çimen, “Bilindiği üzere 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50,51 ve 68’inci maddeleri gereğince yerleşim yeri adres değişikliklerinin 20 iş günü içerisinde nüfus müdürlüklerine bildirilmesi gerekiyor. 2015 yılı için adres bildirimlerinin süresi içerisinde yapılmaması halinde 436, gerçeğe aykırı beyanda bulunulmasının cezası ise 875 liradır. İlimizde ikamet etmesine rağmen yerleşim yeri değişikliği yapmayan vatandaşlarımızın mağdur olmaları için vatandaşlarımızın gerekli özeni göstermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Çimen, ikamet taşıma işlemlerinin son gününün 31 Aralık 2015 tarihi olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA