'Gönül Köprüsü Projesi'

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesince yürütülen "Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Ödül töreninde konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, polislerin, şehirlerde insanların canını, malını ve namusunu, canı pahasına koruduğunu söyledi.

"Polis iyi insanların desteğini tabi ki almalı. Toplumun sevgisini saygısını kazanmadan başarılı bir görev yapamaz." diyen Çınar, şöyle konuştu:

"Sanat, toplumsal hayatımızda ihtiyaç gibi kullanmaktan çıkardığımız ve bunun da çok zararını gördüğümüz bir konudur. Sanatçı dediğimiz kişiler maalesef, hepsini kastetmiyoruz ama ağırlıklı olarak bu toplumun değerlerine ters olmuşlar. Bu toplumun değerlerini küçümsemişler. Bir kısmı aşağılamış. Dolayısıyla bunların hepsini toparladığımız zaman, toplum sanat alanından kendini biraz çekmiştir. Halbuki, Cenabı Allah'ın yarattığı her şeye bakın, tabiat müthiş bir tasarım. O ilmi ve mucizevi taraflarını geçiyorum. Kuşlara, hayvanlara, denizlere, dağlara, ağaçlara, yapraklara, renklere, kışa, yaza, bahara bakın müthiş bir tasarım. Her şey tasarım her şey sanat.  Sanatsız hiçbir toplum huzur bulamaz, büyüyemez, gelişemez. Bunu bize cenabı Allah yarattığı her bir zerrede mesaj olarak vermiştir. Dolayısıyla gençlerimizden çok şey bekliyoruz. Onlar bizim geleceğimiz. Bu geleceği de Allah'ın verdiği yetenekleri ön plana çıkararak, geliştirerek bu topluma güzel işler, güzel mesajlar verecek şekilde yetiştirmektir. Bu projede emeği geçenleri kutluyorum."

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ise bu tür projelerin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu söyledi.

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve köyden kente göç sonucunda suç sayısının arttığını ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Buna paralel olarak çocuklara karşı suçlarda artış yaşanmıştır. Polis olarak bizler birçok olaya şahitlik etmekteyiz. Bu durum bize gençlerimizin gelecekleri ile sorumluluk yüklemektedir. Bu durumda gençlere meslek edindirme, spor ve sanata yönlendirme çabalarımızı devam etmektedir. Bugünkü etkinliğimizin amacı çocuklarımızı polisle kaynaştırıp halk ilişkilerini geliştirmek, güvenlik konusunda farkındalık oluşturmaktır. Çocuklarımız suça konu olmaktan uzak tutmak için toplumu tüm kesimlerine büyük görev düşmektedir. Güvenilir bir gelecek için güvenilir bir gençlik oluşturmalıyız. Çocuklarımızın yürekleri bereketli topraklar gibidir. Onlara ekeceğimiz sevgi tohumları, yeşererek en güzel meyveleri verecektir."

İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Salih Altun, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, kurum amirleri, öğrenciler ve veliler de katıldı.

Kaynak: AA