Geçici Bütçe Meclis Gündeminde

2016 yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanun Tasarısı bu hafta meclisin gündemine geliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, Geçici Bütçe Kanun Tasarısı’nı ve muhalefetin tavrını değerlendirdi.

Geçici Bütçe Meclis Gündeminde
Turan, “Bütçeler hükümetlerin izleyecekleri yol haritasını, yürütme yetkisini kullanma yaklaşımını ortaya koyar. Bütçe görüşmelerinde kurumların yıllık bütçeleri, projeleri görüşülür, yürütülecek kamu hizmetlerinde istişare fırsatı ortaya çıkıyor. Önümüzde yılın başına yaklaşık 15 günlük bir süreç var bütçenin çıkarılması için. AK Parti grubu olarak 2016 yılı bütçesinin bu süre içerisinde mecliste görüşülebileceğini öngörmüştük. Fakat CHP’nin karşı tutumu dolayısıyla bu hafta genel kurul gündeminde sadece yılın ilk üç aylık dönemi için bütçe kanunu görüşülecek. 1 Kasım seçimleri sonrasında Başbakanımızın bütün partileri kucaklayan açıklamaları bütçe görüşmeleri için de bir fırsat olabilirdi. Muhalefetin 2016 yılı bütçesi için göstereceği olumlu tavır yeni yasama döneminde ortak katılımlı çalışmalar için bir fırsattı. Maalesef iş üretmekten çok konuşmayı tercih eden, bunu marifet sana muhalefet geçici bütçeye mahkum etti meclisi. En son geçici bütçe 13 yıl önce gerçekleşmişti. 7 Hazirandan sonra nasıl koalisyon hükümetine mecbur bıraktılarsa şimdi de geçici bütçeye mecbur bırakıyorlar. 1 Kasım’da millet 5 aylık belirsizlik sürecine dur dedi.

Artık bizim kaybedecek zamanımız yok. Muhalefet partilerinin mecliste yürüttüğü muhalefet anlayışını gözden geçirmesi gerekiyor. İlk tecrübelerimiz 7 Haziran’dan önce nasılsa muhalefet bugün de aynı konumda. Çok konuşmakla çok iş yaptığını sanan bir muhalefet var karşımızda. Umarım geç olmadan tavırları değişir. Başbakanımız sadece anayasa süreci için değil mecliste bulunan partilerden yasama faaliyetlerinde daha fazla ortak noktada buluşma beyanını dile getiriyor. Seçimsiz 4 yıl muhalefetin tutumunu da gözden geçirmesiyle iftiharla hatırlayacağımız bir dönem olur. Bütçe şimdiden hayırlı olsun. Umarım bütçenin kabulü hem Çanakkale’miz, hem Türkiye için büyük yatırımlara vesile olur" dedi.

Kaynak: İHA