Gaziantep'te Harika Matematik Sergisi Açıldı

Çocuklara eğlenerek öğrenebilecekleri bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayan Harika Matematik Sergisi, Gaziantep’te çocuklarla buluşuyor.

Gaziantep'te Harika Matematik Sergisi Açıldı
20 farklı ünite ile bilgilendiren, analitik düşünce ve derinlemesine sorgulama için teşvik eden Harika Matematik sergisinde çocuklar, Ortaokul Matematik Dersi Öğretim Programı’na uygun hazırlanmış ünite ve konu istasyonlarında bilgilerini pekiştirebiliyor ve arkadaşları ile hoş vakit geçirebiliyor. Matematiğin temel konularının eğlenceli ve interaktif şekilde işlendiği sergi, özel olarak hazırlanan Harika Matematik Tırı ile Türkiye’yi dolaşıyor. İlk olarak Erzurum’da, devamında Adana ve Kahramanmaraş’ta çocuklarla buluşan TIR, 16 Aralık’ta Gaziantep’teki çocuklarla buluşacak. Çocuklar 16-20 Aralık 2015 tarihleri arasında Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde saat 10:00-18:00 saatleri arasında sergiyi ücretsiz gezilebilecek. Harika Matematik sergisi hakkında bilgi veren IEG Ceo’su Kemal Gürkaynak, ”Kuşkusuz bilim, teknoloji internet ve dijital dünya hepimizin hayatında değişiklikler yaratıyor ancak, çocuklarımızın hayatını çok daha derin etkiliyor ve şekillendiriyor. Bu onların hem şansı hem de çıkmazı. Önümüzde merak eden, kurcalayan ama çabuk sıkılabilen, dünyanın dört bir yanından arkadaş edinse bile sokakta arkadaşlarıyla oynamamış bir nesil var. Fakat yine de çocuk, her zaman çocukluğunu koruyor. İçinde durmak bilmeyen bir enerji ve her şeyi keşfetmek isteyen küçük bir gezgin var. Çocuklarımız bu yanlarıyla, hem bizim hem de geleceğimizin en önemli hazinesi.Çocukların eğlenerek öğrenebilecekleri, yaşıtlarıyla tanışabilecekleri, iletişim becerilerini geliştirebilecekleri ve enerjilerini boşaltabilecekleri bir merkez. Çocukların renkli ve sofistike dünyası, bilimsel yaklaşımlarıyla birlikte düşünülerek tasarlanan sergi ile çocuklar matematiği eğlenerek öğrenecekler. Geleceğe yapabileceğimiz en büyük yatırım çocuklarımızın mutluluğu" dedi.

Harika Matematik’in ana sponsoru olan Finansbank’ın Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, “Matematiğin doğada, insan hayatında, yaşamın her noktasında var olduğunu çocuklara eğlenceli ve yaratıcı yüzüyle aktaran Harika Matematik Tırı’nı toplamda Türkiye’nin 6 iline ulaştırıyoruz. Bu kapsamda Gaziantep’te olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımızın hayatına pozitif katkı sunabilirsek ne mutlu bize” dedi.

Kaynak: İHA