Eskkk Başkanı Ali Evren, Başkan Çakır'ı Ziyaret Etti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret eden Malatya’da ESKKK Başkanı Ali Evren, Ağaç Sanatkarları Odası esnaflarının yer talepleri ile ilgili dosyayı Başkan Çakır’a verdi.

Eskkk Başkanı Ali Evren, Başkan Çakır'ı Ziyaret Etti
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ederek, keresteci, mobilyacı ve ayakkabı üreticilerin yer noktasında sıkıntı yaşadığını ifade etti.

Esnafların dar mekanlarda zor şartlar altında çalıştığını belirten Evren, Yeşiltepe bölgesinde kurulacak olan siteyi gönülden desteklediklerini kaydetti.

Evren, “Yeşiltepe’de ki yere taşımak için değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız, Valimiz ve milletvekillerimizin katkılarıyla bunu aşmamız lazım. Sizlerden ricam biran evvel bu temeli atıp, esnafımızı 1-2 yılda oraya taşımamız lazım. Çünkü artık yerler çok daraldı, araçlar giremiyor, sokaklar dar. İmalat yapan bir makinenin uzunluğu 40-41 metre civarında. Ama esnaf olarak 90-100 metrelik dükkanlarda çalışıyoruz” diye konuştu.

“YENİ ADIMLAR ATILMASI GEREK”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise esnafların şu anki yerlerinin çok dar olduğunu belirterek, esnaf ve sektörün daha fazla büyümeleri için yeni adımların atılması gerektiğini söyledi.

Malatya’daki ayakkabıcı esnaflarının geçmişte Türkiye’de en çok üretim yapan iller arasında yer alırken, bugün çok gerilere düştüğünü kaydeden Başkan Çakır, “Aynı zamanda kerestecilerimizin yerleri de gerçekten yetersiz. Mobilyacı esnaflarımız tamamen dağılmış durumda. Bu sektörlerdeki esnaflarımızın bir arada toplanması, hem şehrin düzeni için çok iyi olacak hem de sektörün gelişmesi ve Malatya’nın yanı sıra bölge ve Türkiye geneline hitap edecek bir büyüklüğe ulaşması açısından çok iyi olacak. Hizmet Grupları Sitesi, projelendirilerek planlara işlendi. Bu çerçevede esnaflarımızın mülkiyet sahibi olabilmeleri için TOKİ’ye ihtiyaç vardı. TOKİ ile bu konuda yaptığımız görüşmelerde de ciddi mesafeler alındı. Farklı illerdeki uygulamaları da dikkate aldılar. Buradaki esnaflarımızın taleplerine göre proje çalışmasına başlamış olduk. İnşallah esnaflarımızı rahatlatacak bir çalışmayı birlikte yapmış oluruz” dedi.

ESKKK Başkanı Ali Evren’e ilgisinden dolayı da teşekkür eden Başkan Çakır, “Esnaflar adına bu işin takipçisi oldunuz. İnşallah hep birlikte bunları hayata geçireceğiz. Umarım esnaflarımız adına ve Malatya adına güzel bir çalışma olur” ifadelerini kullandı.

Evren, ağaç sanatları odası esnaflarının yer talepleri ile ilgili dosyayı da Başkan Çakır’a verdiklerini kaydetti.

Kaynak: İHA