Çubuk'ta Yoksullarla Dayanışma Etkinliği

ANKARA – Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF), Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV), "Yoksullarla Dayanışma Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda "Kuran'a Göre Yoksulluk ve İnfak" konferansı verildi.

Etkinlikte konuşan ÇUDEF Başkanı Recep Taş, yoksullar için 3 yıldır çeşitli programlar düzenlediklerini söyledi.

Bu yılki etkinliğin ana temasının "iyiliği ilke edinen, cenneti ülke edinir" olduğuna işaret eden Taş, "Yoksunluk gerçekten atom bombasından daha fazla insanlığa ve dünyayı tahrip edecek kadar tehlikeli sonuçlar doğurabilecek kötü bir durumdur. Yoksulluk da herhalde ondan daha önemsiz değildir. İki türlü yoksunluk vardır, bir imandan yoksunluk diğeri ise merhamet ve vicdandan yoksunluk. Allah hiçbirimizi de böylesine insani değerlerden yoksun yapmasın" dedi.

YOYAV Başkanı Dr. İbrahim Ateş ise, vakıf olarak 787 bin 506 yoksula yardım elini uzattıklarını belirterek "YOYAV koordinatörlüğünde 45 kurum ve kuruluşun katılımıyla başta Ankara olmak üzere 6 ilimizde 30 ayrı hizmet türünde, 70 etkinliği planladık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Okumuş "Kuran'a Göre Yoksulluk ve İnfak" konusunda bilgiler verdi.

Etkinlikte, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’a ve Çubuk Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Hatice Erkan’a iyilik madalyası verilirken toplanan bir miktar paranın öğrencilere burs olarak dağıtılması için Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneğine teslim edildi.

Kaynak: AA