Çocuk katili Rusya!

Rus ordusunun, Suriye'de 30 Eylül1Kasım arasında düzenlediği saldırılar sonucu 152'si çocuk, 60'ı kadın olmak üzere toplam 583 kişi hayatını kaybetti

Çocuk katili Rusya!
Çocuk katili Rusya!
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR), Rusya'nın, Suriye'de 30 Eylül-1Kasım arasında düzenlediği saldırıların, 152'si çocuk, 60'ı kadın olmak üzere toplam 583 kişinin ölümüne neden olduğunu açıkladı.

SNHR tarafından yayımlanan raporda, Rusya'nın söz konusu tarih aralığında, Suriye'deki muhalif bölgelerine en az 111, terör örgütü DAEŞ kontrolündeki bölgelere ise sadece 27 hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Rus saldırılarında en az 16 okulun, 11 sağlık merkezinin, 10 caminin ve 8 üretim atölyesinin yanı sıra kalabalık bölgeler ve rejime karşı savaşan muhaliflere ait noktaların hedef alındığı ifade edilen raporda, bu saldırılarda 152'si çocuk, 60'ı kadın olmak üzere toplam 583 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Rusya'nın, 27 Ekim ile 1 Kasım arasındaki süreçte başta Halep, İdlib, Humus ve Hama'daki muhalif bölgelerine en az 81 saldırı düzenlediği aktarılan raporda, Rusya'nın 2139 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararını ihlal ettiği, orantısız güç kullandığı ve savaş suçu işlediği savunuldu.

Rus saldırılarının 3. ayında terör örgütü DAEŞ'i bitirmediği veya zayıflatmadığı, aksine Suriye halkının yaşadığı sıkıntıları artırdığına dikkat çekilen raporda, bölgelerde yaşanan sorunlar nedeniyle Rus saldırılarının sonuçlarına dair kesin verilere ulaşılamadığı dolayısıyla verilen rakamların en az sonuçları gösterdiğine işaret edildi.

SNHR müdürünün ABD'nin New York kentindeki BMGK merkezinde Rusya Büyükelçi Vekili ile görüştüğü ancak büyükelçi vekilinin Rusya'ya yönelik tüm ithamları reddettiği belirtilen raporda, Rusya'dan uluslararası insan hakları kanunlarına saygı duyulması talebinde bulunuldu.

Raporda son olarak Suriye halkının rejimin ve ona destek olan radikal grupların vahşi saldırılarına karşı korunması ve her gün varil bombaları yağdıran uçaklara karşı uçuş yasağı getirilmesi çağrısı yapıldı.
Kaynak: AA