Çankırı'da Et Entegre Tesisindeki Yangın

ÇANKIRI - Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, et entegre tesisindeki yangına ilişkin, "Teknik rapor daha çıkmadı ama bana ifade edileni söylüyorum, çatıda elektrik kontağından çıkan yangın nedeniyle yaklaşık 10 bin metrekare alan etkilendi" dedi.

Vali Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, boyutları oldukça büyük ve üzücü bir yangın atlattıklarını söyledi.

Yangınla ilgili teknik raporun beklendiğini belirten Özcan, "Balkanlar'ın ve ön Avrupa'nın en büyük et entegre tesisi Aytaç Gıda Hizmetleri Şirketi'mizde bir yangın oldu. Teknik rapor daha çıkmadı ama bana ifade edileni söylüyorum, çatıda elektrik kontağından çıkan yangın nedeniyle yaklaşık 10 bin metrekare alan etkilendi. Allah'a şükürler olsun, hiçbir can kaybımız yok" ifadelerini kullandı.

Yangına müdahale çalışmaları konusunda da bilgi veren Özcan, şunları kaydetti:

"25'e yakın müdahale aracı, 10'a yakın iş makinesi ve AFAD'ın hizmetimize sunduğu uçakla yangına müdahale ettik. Yangın söndürme uçağı iki kez ilçemize gelip müdahale etti ve başarılı sonuçlar aldık. Kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve 24 saat görev yapan itfaiye müdürümüze teşekkür ediyorum. Soğutma çalışmalarının ardından vergi, sigorta ve olay yeri inceleme ekiplerimiz bölgede görev yaptı.

Savcımız da yerinde keşfini yaptı. Her şeyin her türlü boyutuyla takibi yapılıyor. Yangına muhatap fabrika, Ülker Grubu'nun. Murat Bey ifade ettiler, hiçbir şekilde hizmet aksamayacak, beyaz et tesisimizde üretim devam edecek."

- "Bu, bir afettir"

Bölgede yaraların sarılmaya başlandığını anlatan Özcan, İŞKUR müdürüyle fabrikaya gittiklerini, Ali Ülker ve genel müdürle görüştüklerini ifade etti.

Özcan, İŞKUR ve devlet olarak kendilerine her türlü desteği vereceklerini belirterek, "Bu, bir afettir. Afet durumunda devlet, her sanayi kuruluşunun, her vatandaşımızın yanında olduğu gibi bu kurumun da yanında olacaktır" dedi.

Çerkeş ilçesinde 13 Aralık Pazar sabah saatlerinde et entegre tesisinin beyaz et bölümünde çıkan yangın, çevre illerden gelen çok sayıda ekibin müdahalesiyle öğleden sonra kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları gece boyunca sürmüştü.

Kaynak: AA