Çanakkale KHB Genel Sekreteri Op. Dr. Sezgin Açıklaması

"(Hastaneden bebek kaçırma olayı) Yeni kamera sistemi kurulum ve montaj aşamasındayken başımıza bu hadise geldi, hiç yaşamak istemediğimiz bir hadiseydi biz de çok üzüldük. Gerekli önlemleri aldık, iç soruşturmamızı başlattık ve devam ediyor ama biz zaten bu süreçte eksikliklerimizi de mümkün olduğunca tamamlamaya çalıştık"

ÇANAKKALE - Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Op. Dr. Tezcan Sezgin, geçtiğimiz ay meydana gelen bebek kaçırma olayıyla ilgili olarak, "Yeni kamera sistemi kurulum ve montaj aşamasındayken başımıza bu hadise geldi, hiç yaşamak istemediğimiz bir hadiseydi biz de çok üzüldük. Gerekli önlemleri aldık, iç soruşturmamızı başlattık ve devam ediyor ama biz zaten bu süreçte eksikliklerimizi de mümkün olduğunca tamamlamaya çalıştık" dedi.

Sezgin, düzenlenen değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Bahattin ve Huriye Demircioğlu Devlet Hastanesinin 25 yıllık bir hastane olduğunu, kurumda 6 adet güvenlik kamerası olduğunu belirtti.

Hastanedeki güvenlik kamerası eksikliğini daha önce saptadıklarını ve haziran ayı itibariyle kuruma 22 adet kamera temini konusunda girişimleri bulunduğunu anlatan Sezgin, "Yeni kamera alımının bütün belgeleri var, satın alma belgeleriyle arzu eden herkese biz bunu verebiliriz. Biz bunların alımını tamamladık. Bakın 25 yıllık hastanede toplam 6 tane kamera varken, eksiği saptayıp önlem alma adına biz gerekli işlemleri yapıp 22 adet kameranın alımını haziran ayı itibariyle yaptık" diye konuştu.

Sezgin, bebek kaçırma olayının kameraların kurulum ve montaj aşamasında başlarına geldiğini ifade ederek, "Olayı saptayan, eksiği görmeye çalışan zaten bizim genel sekreterliğimiz ve önlem almaya çalışan bizken başımıza bu geldi" ifadelerini kullandı.

Olayın gerçekleştiği 3 saatlik sürecin tarifi mümkün olmayan bir süreç olduğunu anlatan Sezgin, şöyle devam etti:

"Kahrolduk, ne olduğunu bilemedik. Kendimizi suçlu hissettik. Çocuk hastanesine gelmiş bir kadına ya da kucağında bebeğiyle çıkan bir kadına, oraya bin tane güvenlik görevlisi de dikseniz onun önüne geçme şansınız yok. Oradaki tek sıkıntı kamera sayısının belki azlığıdır. 6 adet kamera olmasıdır ve bununla ilgili çalışmayı yapan kurum zaten biziz. 25 yıllık hastanede 6 tane kamera varken, bunun sayısını üstelik 6 ay sonra boşaltılacağını bildiğimiz bir hastaneye yatırım yapıyoruz. Yeni kamera sistemi kurulum ve montaj aşamasındayken başımıza bu hadise geldi, hiç yaşamak istemediğimiz bir hadiseydi biz de çok üzüldük. Gerekli önlemleri aldık, iç soruşturmamızı başlattık ve devam ediyor ama biz zaten bu süreçte eksikliklerimizi de mümkün olduğunca tamamlamaya çalıştık."

Toplantıya, KHB Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Uzm. Dr. İsmail Temiz, İdari Hizmetler Daire Başkanı Dr. Aşkın Mert, Mali Hizmetler Daire Başkanı Cevat Sandalcı ve Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekim Yöneticisi Uzm.Dr. Hakan Çetin ile sağlık personeli katıldı.
Kaynak: AA