Meclis Salonu Duman Altı!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bazı meclis üyeleri yasağa rağmen toplantı salonunda sigara içmekten vazgeçmiyor.

Meclis Salonu Duman Altı!
AK Parti hükümeti, sigarayla mücadele kapsamında 2009 yılında “Dumansız Hava Sahası” girişimi başlattı. Bu kapsamda kapalı alanlarda sigara içilmesi yasaklanarak para cezasına tabi tutuldu. Aradan geçen 6 yılda vatandaşların benimsediği bu yasak, sigara içmeyen vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. Bu süreçte zabıta ve polis, sigara içen on binlerce kişiye ve içilmesine izin veren işletmelere para cezası kesti.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin toplantı salonunda ve koridorlarda ise yasağa aldırış etmeden sigara içen meclis üyeleri dikkat çekiyor. Birçok partiden meclis üyesi, toplantı salonundaki “Sigara İçilmez. Burada tütün ürünleri tüketilmesi yasaktır. Tüketenlere ve buna göz yuman sorumlulara 4207 Sayılı Kanun uyarınca idari para cezası uygulanır” tabelasına aldırış etmeden oturum öncesi ve sonrasında hemen sigaraya sarılmaktan vazgeçmiyor. Konuya ilişkin açıklama yapan bir meclis üyesi, kendisinin de sigara dumanından rahatsız olduğunu belirterek, salonda meclis üyelerinin dışında sigara kullanmayan basın mensupları, bürokratlar ve katılımcıların da bulunduğunu söyledi.



Kent çapında sigara yasağının denetçisi konumundaki Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, kendi salonundaki bu ihlale karşı bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağı merak ediliyor.

Kaynak: İHA