Başkan Şırın Yenı Yönetımın İlk Dernek Üyesı Oldu

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yöneticilerini makamında ağırladı.

Başkan Şırın Yenı Yönetımın İlk Dernek Üyesı Oldu
Turgutlu Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nde geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul sonrasında göreve başlayan dernek başkanı Veli Yoldaş, yönetim kurulu üyeleri Başkan Turgay Şirin’i makamında ziyaret etti. Dernek yöneticileri önümüzdeki süreçte gerçekleştirecekleri çalışmaları ve planladıkları faaliyetleri hakkında Başkan Şirin’e bilgi verirken, kuruldukları ilk günden bu yana kendilerine destek veren Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e teşekkür etti. Başkan Yoldaş, “Değerli Başkanımız hemşerilik bilincini geliştirmek amacıyla 2012 yılında kurulan derneğimize destekleriyle önemli katkılarda bulunmuşlardır. Geçtiğimiz yıl 1’sini gerçekleştirdiğimiz ve iki yıldır ilçemizi bir bayram havasına bürüyen Yörükler Şenliklerimiz’e maddi-manevi destekleriyle değer katmışlardır. Bu anlamda tüm Yörük kardeşlerimiz adına şahsına ve Turgutlu Belediyesi’ne şükranlarımızı sunmak isteriz” dedi.

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ’NE YARDIM ELİ

Başkan Yoldaş, yakın zamanda gerçekleştirmeyi planladıkları kampanyayla Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım eli uzatmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Suriye’nin Lazkiye kentinin kuzeydoğusunda yer alan Türkiye sınırına yakın Bayırbucak Türkmen Dağı’na bağlı Türkmen köylerinde yaşanan acıya sessiz kalmamız mümkün değil. Bu anlamda sosyal sorumluluğumuz gereği Turgutlu’dan oraya uzanacak bir yardım eline ihtiyacımız var. Bu noktada projemizi değerli Başkanımızla paylaşacağız. İnşallah her zaman olduğu gibi ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu konuda desteğini alacağız” dedi.

HEMŞERILIK BIRLIKTELIĞIN EN GÜZEL ÖRNEĞI

Turgutlu’daki hemşerilik birlikteliğinin güzel örneklerinden birini sergileyen Turgutlu Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni yönetim kuruluna başarılar dileyen Başkan Şirin de, “İlçemizin sosyal ve kültürel zenginliğinin bir parçası olan Yörük kardeşlerimizi bir araya getiren Turgutlu Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneğimiz ile bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Sağolsunlar maneviyatlarıyla bizlere her zaman güç vermişlerdir. Kuruldukları günden bu yana yapmış oldukları faaliyetleri yakından takip ederken, elbette imkanlarımız dahilinde de destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Türk Milleti’nin bileşenlerinden biri olan Yörüklerimiz’in kültürlerini gelecek kuşaklara aktarmalarında yanlarında olacağız. Umuyorum ki özellikle geçtiğimiz iki yıldır başarılı bir şekilde gerçekleştirdikleri Yörükler Şenliği’nin 3.’sünde de omuz omuza birlikte olacağız. Türkmen kardeşlerimize de yardım noktasında derneğimizin kampanyasına destek olmaktan gurur duyarız. Nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyor, başkanlık görevini üstlenen gazeteci kardeşimiz Veli Yoldaş ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Şirin ayrıca, misafirlerinin yanında üyelik formunu doldurarak derneğe üye oldu.
Kaynak: İHA