Amasya'da AB Uyum Danışma Ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Amasya'da Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği (AB) Koordinasyon Merkezi tarafından, Avrupa Birliğine (AB) Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı yapıldı.

Amasya Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, kaymakamlar, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Amasya Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Fatma Keten, Amasya genelinde tamamlanan, yürütülen ve planlanan AB projeleri hakkında bilgi verdi.

AB projelerinin hız kesmeden devam ettiğini belirten Keten, "2012 ve 2014 yılları arasında tamamlanan 34 projeye 1 milyon 800 bin avro AB hibesi aktarılmış, 2012 ve 2016 yılları arasında devam eden 15 projeye ise 12 milyon 300 bin avro kaynak ayrılmıştır. Ayrıca yine 2012-2020 yılları arasında yapılması planlanan 45 proje için ise 24 milyon avro AB kaynağı aktarılması öngörülmektedir" dedi.

Daha sonra, TÜBİTAK Daire Başkanı Hakan Karataş tarafından Horizon 2020 Hibe Bilgilendirme Programı hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirildi.

Programın sonunda  Çomaktekin, Karataş’a verdiği önemli bilgilerden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Kaynak: AA