Savaş Mağduru 'Cam Kemik' Hastası Çocuk Şifa Bekliyor

Suriye'deki iç savaştan ailesiyle kaçarak Türkiye'ye sığınan 7 yaşındaki doğuştan cam kemik hastası Vaha Hasan, arkadaşlarıyla koşup oynayabileceği günün hayaliyle yaşıyor.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Haseke kentinden kaçarak Batman'a yerleşen Suriyeli İdris Hasan (44) ve ailesi, Çarşı Mahallesi'nde kiraladıkları evde yaşam mücadelesi veriyor.

Ailenin tek isteği, cam kemik hastası 7 yaşındaki oğulları Vaha Hasan'ın sağlığına kavuşması.

Baba İdris Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yaşındaki oğlu Vaha Hasan'ın 2'si kolunda, 2'si sağ ayağında, 12'si de sol ayağında olmak üzere 16 yerinde kırık oluştuğunu belirterek, her kırığın ardından oğlunu ameliyat ettirmek zorunda kaldığını söyledi.

Yaşadıkları Suriye'nin Haseke kentinde birçok kez hastaneye gittiklerini ancak oğluna şifa bulamadıklarını dile getiren Hasan, Batman'da da hastaneye gittiklerini fakat oğlunun hastalığına çare bulamadıklarını belirtti.

Batman Valiliğinden aldıkları yardımla oğlunun ilaç masraflarını karşıladıklarını dile getiren Hasan, şöyle devam etti:

"Suriye'de işimiz gücümüz vardı ancak yaşanan bu savaştan dolayı evimizi, memleketimizi, ülkemizi terk etmek zorunda kaldık. Yaklaşık 2 yıldır Türkiye'deyiz. 2 çocuğum var, büyük oğlum doğuştan cam kemik hastası. Yürüdüğü sırada yere düşse ayağı veya farklı bir yeri kırılıyor. Suriye'de doktora götürüyorduk ancak malum savaştan dolayı buraya gelmek zorunda kaldık. Oğlumun hastalığına çare bulunmasını istiyorum. Avrupa'da dahi olsa oğlumun tedavisini yaptırmak istiyorum ancak benim imkanım yok, götüremem. Bu nedenle bu konuda yardımseverlerden destek bekliyorum."

Tek isteğinin oğlunun da arkadaşları gibi gezip dolaşmasını görmek olduğunu anlatan Hasan, doğduğu günden bu yana dışarıya çıkamayan oğlunun büyüdükçe hastalığının da ağırlaştığını kaydetti.

Vaha Hasan da tek isteğinin arkadaşları gibi koşup oynamak olduğunu belirterek, "Eve hapis bir şekilde yaşıyorum. Lütfen bana yardım edilsin" diye konuştu.

Kaynak: AA