SAÜ Öğrencileri 'Ericsson Innovation Awards 2016' Yarışmasına Katılmaya Hak Kazandı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğrencileri geliştirdikleri ‘Park Easy’ uygulaması ile Ericson Innovation Awards 2016 yarışmasına katılmaya hak kazandı. Proje ile sürücülerin yaşadığı park sorunu belirli ölçüde iyileştirilmiş olacak.

SAÜ Öğrencileri 'Ericsson Innovation Awards 2016' Yarışmasına Katılmaya Hak Kazandı
SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümü ikinci sınıf öğrencileri Abdool ve Bennabi, projeleri ile Ericsson Innovation Awards 2016 aday projeler arasında yer aldı.

Yürütülecek “ParkEasy” projesi kapsamında sürücüleri bilgilendiren akıllı park sistemi uygulaması, kent merkezlerindeki park alanlarını gerçek zamanlı olarak tarayacak, park yeri arayan sürücülere cep telefonu veya tablet aracılığıyla o an en yakın oldukları boş park yeri bilgisini sunacak. Geliştirilecek proje ile park yeri arayan sürücülerin oluşturduğu ek trafik yoğunluğu ve sürücülerin boş park alanı ararken katlanmak zorunda olduğu zaman kaybı ve maliyet problemleri belirli ölçüde iyileştirilecek.

Öğrencilerin geliştirdiği proje web sayfası üzerinde oylamaya sunuldu. Projeyi desteklemek için https://www.ericsson.com/thecompany/events/ericsson-innovation-awards/competition/#/submission/14758 adresi üzerinden oy verilmesi gerekiyor.

Oylama 17 Aralık 2015 tarihine kadar süreceği belirtildi.
Kaynak: İHA