ET Tesisindeki Yangın

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde et entegre tesisinde çıkan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

ET Tesisindeki Yangın
Çerkeş’teki et entegre tesislerinde beyaz et ve sevkiyat bölümünde çıkan yangını söndürmek için Çankırı ve çevre illerden itfaiye ekipleri seferber oldu.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, tesiste yaptığı incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sabaha karşı çıkan yangına kısa sürede müdahale edildiğini anlattı.

“BÜYÜK İHTİMALLE ELEKTRİK KONTAĞINDAN”

Yangının beyaz et bölümünde çıktığını aktaran Özcan, "Aytaç beyaz et tesislerimizin kesimhanesi ve ambalaj malzemelerinin bulunduğu mekanda, büyük ihtimalle elektrik kontağından çıktığı anlaşılan yangın münasebetiyle önemli bir olay gerçekleşti ilçemizde. Kaymakam Bey ve Belediye Başkanımız 25 söndürme aracı, 10 iş makinesi ve çeşitli illerden gelen takviye ekiplerimizle birlikte bu güzide tesisimize yangının zarar vermesini engellediler. Şu anda soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Maddi hasar büyük. Canlı tavuklarda bir şey yok, sadece ambalaj malzemelerinin bulunduğu depoda çıktı. Çankırılılar endişe etmesinler, en kısa zamanda beyaz et entegre tesisimiz hizmetine devam edecek" dedi.

“100 KİŞİ MÜDAHALE EDİYOR”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yaptığı açıklamada yangına 100 personel, 20 araç ve bir uçakla müdahale edildiğini bildirdi.

Herhangi bir yaralanma ve can kaybının yaşanmadığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Yangında, Çerkeş itfaiyesinin yanı sıra Çankırı Merkez, Gerede, Eskipazar, Ilgaz, Kurşunlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden oluşan yaklaşık 20 araç, 100’e yakın personel ile müdahale çalışmaları devam etmektedir. Yangından, yaklaşık 10 bin metrekarede faaliyet gösteren beyaz et üretim tesislerinin bulunduğu yer etkilenmiştir. Yangında acilen destek sağlamak amacıyla CL 215 amfibik yangın söndürme uçağı görevlendirildi."
Kaynak: İHA