'Sera Desteği' Çiftçiyi Memnun Etti

Türkiye'de örtü altı meyve ve sebze yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip olan İçel'in Silifke ilçesindeki üreticiler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 64. Hükümet Eylem Planı'nda açıkladığı 5 dönümün altındaki seraların modernizasyonu için faizsiz kredi desteğini memnuniyetle karşıladı.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu’nun açıklamış olduğu eylem planında tarıma geniş yer verildiğini ifade ederek, bu nedenle mutluluk duyduklarını söyledi.

Silifke'de bölünmüş, küçük arazilerin çok fazla bulunduğunu vurgulayan Can, bu nedenle 5 dönümün altında kalan seralara destek verilmesinin son derece önemli olduğuna dikkati çekti.

Kredi desteğinin sıfır faizli olmasının seralarda modernize imkanını artıracağına işaret eden Can, "Seralarımız hem daha güzel hem de teknolojinin son versiyonuyla donatılmış olacak. Bu gelişmeler için Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ediyoruz. Biz Silifkeli çiftçiler olarak yanımızda olduklarından eminiz. İnşallah daha kaliteli daha güzel ürünler yetiştireceğiz. Bu desteklerin devamını diliyoruz" dedi.

Can, seralara ticarethane fiyatı yerine sulama suyu elektrik fiyat uygulamasının başlatılacak olmasının da girdi maliyetlerini düşüreceğine değinerek, "Yem ve gübrede KDV kaldırıldı. Silifke çiftçisinin ve bizlerin isteği akaryakıtta verdiğimiz ÖTV ve KDV’nin ikisinden birinin de kaldırılması. Bu da olursa çok daha memnun olacağız" diye konuştu.

Domates üreticisi Ali Güven de Başbakan Davutoğlu'na böyle bir imkanı sağladığından dolayı teşekkür ettiğini belirterek, "Seralara faizsiz kredi verip daha modern imkanlar sağlayacak bu uygulama çiftçilerin üzerinden büyük bir yükü kaldıracak. Bütün çiftçilerimize hayırlı olsun. Bu katkılarla üretim kapasitemizi artırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Çiftçi Hasan Ayna ise örtü altı üretiminde önemli bir konumda olan Silifke'deki üreticilerin verilen destekten dolayı memnun olduğunu belirterek, modernize edilecek seralarda daha iyi üretim yapabileceklerini söyledi.

Faizsiz kredi verilecek olmasının da kendilerine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirterek Ayna, düzenlemenin tarım sektörüne hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: AA