İsrail Hapishanelerindeki Filistinliler

İsrail hapishanelerinde bulunan 4 kişinin "kötü muamele, temel insani haklardan mahrum bırakılma ve keyfi uygulamaları" protesto etmek için açlık grevinde olduğu bildirildi.

Filistin Esirler Heyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail hapishanelerinde bulunan üç Filistinli ile bir Ürdünlü esir, kötü muamele, temel insani haklardan mahrum bırakılma ve keyfi uygulamaları protesto etmek için açlık grevinde bulunuyor" denildi.

İsrail askerlerinin 25 Kasım'dan bu yana tutuklu bulunan Filistinli gazeteci Muhammed el-Kayk'ın "avukatıyla görüşmesine izin verilmemesini" protesto etmek için 2 Aralık'tan beri açlık grevini sürdürdüğüne işaret edilen açıklamada, 14 Ekim'den bu yana tutuklu bulunan İhsan Debabse'nin de tutulduğu cezaevinden keyfi olarak başka bir cezaevine nakledilmesini protesto etmek için 8 Aralık'tan bu yana açlık grevinde bulunduğu kaydedildi.

Mecdu cezaevinde tutulan ve 4 yıl hapis cezasına çarptırılmış Selim el-Cabe'nin Reymun cezaevine nakledilmesi talebiyle Aralık ayı başından itibaren, 20 yıl hapis cezası bulunan Ürdünlü Abdullah Ebu Cabir'in de ailesinin ziyaretine izin verilmesi talebiyle 8 Kasım'dan bu yana açlık açlık grevinde olduğu aktarıldı.

Filistin resmi verilerine göre İsrail cezaevlerinde yaklaşık 7 bin 500 Filistinli bulunuyor.

Kaynak: AA