Ayancık Çayı Taşkın Koruma Projesi

Ayancık Belediyesinin müracaatıyla Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ayancık Çayı Taşkın Koruma Projesinde inceleme yapıldı.

Samsun DSİ 7. Bölge Müdür Yardımcısı Celal Tokalak, Proje İnşaat Şube Müdürü Kaan Şahan, Sinop DSİ Şube Müdürü Murat Lütfü Güldoğan ve inşaat mühendisi Fatih Arkış, ilçeye gelerek Kaymakamı Adem Keleş, Belediye Başkanı Ayhan Ergün, İmar ve Şehircilik Müdürü Ayhan Arabacı ile bilgi alışverişinde bulundu. Daha sonra proje alanında inceleme gerçekleştirildi.

Başkan Ergün, taşkın koruma projesinin ilçe adına önemli olduğunu belirterek, proje ile ilçeyi tehdit eden taşkın riskini kaldırmak ve rekreasyon projesi ile düzenli şehir yapılaşmasının planlandığını söyledi.

Proje kapsamında çay yatağının Şevki Şentürk Köprüsü altından itibaren İkisu Köprüsü'ne kadar 500 yıllık debiyi karşılayacak hatlardan oluşacağını anlatan Ergün, Dolay, Çay İçi, Aşağı Köy, Pazarcık ve Betonbeş derelerinin de düzenleme kapsamına alınacağını kaydetti.

Projenin denizden başladığını dile getiren Ergün, "Proje kapsamında 2 betonarme yaya köprüsü inşa edilecek. İhalesi yapılan taşkın koruma proje inşaatı tamamlandıktan sonra ilçemiz hem taşkınlardan korunacak hem de çayın ıslah edilmesi ile güzel bir görünüme kavuşacak" dedi.

Kaynak: AA