Sahte Polis Gerçeğine Böyle Yakalandı

Telefonla aradığı vatandaşa kendisini polis olarak tanıtan ve vatandaşın 158 bin lirasını alıp kaçan dolandırıcı, polise yakalandı. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Sahte Polis Gerçeğine Böyle Yakalandı
İstanbul Zeytinburnu’nda 66 yaşındaki C.K isimli vatandaşı telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan 19 yaşındaki telefon dolandırıcısı Abdurrahman A., örgüte karşı bir operasyon içinde olduklarını söyledi.

Vatandaşa, “Örgüt hesabınızdaki parayı kullanarak, askerimizi ve polisimizi şehit ediyor. Onlara operasyon yapacağız. Bankadaki paranızı çekin. Bize getirin. Yoksa başınız belaya girer. Bana inanmıyorsan sana bir numara vereceğim. Onu ev telefonunuzdan 118 80’i arayarak teyit ettirebilirsin” dedi.

Zanlının verdiği numaranın polis merkezi numarası olduğunu öğrenen ve paniğe kapılan 66 yaşındaki C.K, Demirciler sitesindeki bankadan hesabında bulunan 158 bin TL’yi çekerek sarı bir zarfın içine koydu. Zanlı ile cep telefonundan konuşmaya devam eden ve ne yapması gerektiğini soran C.K, zanlının “Taksiye bin, ben sana in dediğimde inersin” demesi üzerine bir ticari taksiye bindi. Bir süre sonra taksiden inen C.K, yanına gelen zanlıya parayı verdi.

Parayı alır almaz koşarak uzaklaşma başlayan Abdurrahman A., bölgede devriye atan Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Yunus Polisleri tarafından durduruldu. Polisler, zanlının üzerini de yaptığı aramada içinde 158 bin TL bulunan zarfı buldu. Yaşanan bu anlar ise bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde Abdurrahman A.’nın ara sokaklardan kaçmaya çalışırken polise yakalandığı görülüyor. Kısa sürede soruşturmayı tamamlayan Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mağdur vatandaş C.K’ya parasını verdi.

Telefon dolandırıcısı Abdurrahman Aslan ise emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Aslan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlının kaçış anları ve polise yakalanışı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Kaynak: İHA