Fırat'ın Batısında Kalekol İnşaatları Sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fırat’ın batısına PYD’nin geçirilmeyeceğini söylemesinin ardından Türkiye-Suriye sınır hattında güvenlik önlemleri her geçen gün daha da arttırılıyor. Fırat Nehri’nin çevresinde beton duvar örülürken, kritik noktalara ise kalekol yapılıyor.

Fırat'ın Batısında Kalekol İnşaatları Sürüyor
Doğusunda YPG, batısında ise IŞİD gibi terör örgütlerinin tehdidi altına bulunan Türkiye’nin Karkamış, Elbeyli ve Kilis sınırında güvenlik tedbirleri arttırıldı. Fırat Nehri’nin çevresinde beton duvar örülürken, sınırdaki kritik bölgelerde ise kalekol yapımı hızlandırıldı. Aynı zamanda bir çok nokta 24 saat termal kameralarla takip edilirken, bölgedeki nöbetçi ve devriye gezen asker sayıları da arttırıldı.

ASKERE VUR EMRİ YETKİSİ

Yaşanan Suruç ve Ankara olayları sonrası zırhlı araçların da sürekli devriye gezdiği bölgede, Türkiye’nin iç güvenliğini tehdit eden İŞİD ve YPG militanları başta olmak üzere sınırdan yapılan bütün kaçak geçişlere karşı askere vur emri yetkisi verildiği bildirildi.

VAGONLAR KALKAN OLARAK BEKLETİLİYOR

Terör örgütü İŞİD’in kontrolündeki Suriye’nin Cerablus şehrinde yaşanan patlamalar ve olası saldırılardan Suriye sınırında bulunan Gaziantep’in Karkamış ilçesindeki yaşayan vatandaşları korumak için, sınıra sıfır noktasında Karkamış Tren Gar’ına ait vagonlar bekletiliyor. Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası seferleri durdurulan tren vagonlarının arkasında bulunan evlerde yaşayan Karkamış halkı, İŞİD tarafından bir saldırı olasılığı konusunda endişe yaşarken, çocuklar ise olan bitenden habersiz vagonlar arasında oyun oynuyor.

Karkamış ilçesindeki gar lojmanlarında yaşamlarını sürdüren Suriyeli ailelerin çocukları ise Cerablus’tan getirdikleri tavşan ve burada çoğalan yavrularıyla birlikte tren rayları arasında geziniyor.
Kaynak: İHA