Türkan Şoray'a, Azeri Öğrencilerden Sevgi Gösterisi

Ünlü sanatçı Türkan Şoray’a, bir araya geldiği Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

Türkan Şoray'a, Azeri Öğrencilerden Sevgi Gösterisi
Salona girdiği anda Türkan Şoray'a büyük ilgi gösteren öğrenciler kendisini sevgi gösterilerinde karşıladı. Şoray yer bulamadıkları için 600 kişilik salonun dışında kalan öğrencilerinde içeriye alınmalarını rica etti. Bakü Devlet Üniversitesi Bakü Devlet Üniversitesi (BDÜ) Rektörü, Milletvekili Abel Meherremov, eskiden Türk filmlerini izlemek için sinemalarda saatlerce sırada beklediklerini ve Azerbaycanlıların sevdiği oyuncunun Türkan Şoray olduğunu söyledi.

Meherremov daha sonra BDU tarafından sadece 10 adet hazırlanan “Üniversitenin Büyük Dostu” ödülünü Türkan Şoray'a taktim etti. Meherremov Türkan Şoray'ın Kızı Yağmur Ünal'a da filmde gösterdiği başarısından dolayı gümüş ödül takdim etti.

Türkan Şoray'a, Azeri Öğrencilerden Sevgi Gösterisi

Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü İbrahim Yıldırım'da Türkan Şoray'a plaket Yunus Emre Enstitüsü adından verdi. Kürsüdeki konuşmasında duygulu anlar yaşattıkları için öğrencilere teşekkür eden Türkan Şoray, “O kada duygulu anlar yaşadım ki hangi kelimelerle ifade edeceğimi bilmiyorum. Kalbim, yüreğim titredi, kalbim çarptı. İnanılmaz mutlu oldum. Mutluluk gözyaşı hissetim biraz önce. Bana bu dakikaları yaşattığınız için size tüm yüreğimle teşekkür ediyorum. Sevgili gençler, sizler bu dünyayı mutlu yapacak, umutlandıracak sizlersiniz. Tüm umudumuz sizlerde. Sizler ülkemize, ülkenize yararlı insanlar olarak yetişeceksiniz” dedi.

Türkan Şoray'a, Azeri Öğrencilerden Sevgi Gösterisi

“AZERİ TÜRKÇESİNE BAYILIRIM”


Türkan Şoray, “Ben Azeri Türkçesine bayılırım. Ben yerine özüm diyor. Ne kadar güzel. Mesela Yahşi güzeldir demek. Bir de şu çok hoşuma gidiyor, genç erkeklere civan denir. Bizim Türkçemizde de vardır civanım yani erkeğim yakışıklım. Bu Azerbaycan'a üçüncü, dördüncü gelişim. Şunu gördüm. Tüm hanımlar çok güzel. Kafamı nereye çevirsem kara kaş, kara göz. Ben de sizlere benziyorum. Burada kendimi evimde, odamda kardeşlerimle, çocuklarımla bir arada muhabbet anında gibi hissediyorum. O kadar çok şey konuşmak istiyorum ki. Bana bu sevgiyi hissettirdiğiniz için, beni mutlu ettiğiniz için kelimeler yetersiz kalıyor. Herhalde yüreğimiz hissediyorsunuz. Buradan giderken aklım, yüreğim sizlerle kalacak. Bu gösterdiğiniz sıcak ilgiyi hiç unutmayacağım” diye konuştu.

Türkan Şoray'a, Azeri Öğrencilerden Sevgi Gösterisi

Türkan Şoray konulmasından sonra öğrencilerin sorularını yanıtları. Kızı Yağmur Ünal'ın oyunculuk yeteneklerini öven öğrencilerin yeni bir Türkan Şoray mı doğuyor sorusunu yanıtlayan Sultan, “Zaten o benim bir parçam. Kalbim kolum, bacağım, gözüm. Tabii bana benzemesi çok doğal” dedi.

Şoray oynadığı filmlerden en çok etkilendiğine dair sorusuna, “Arım Balım Peteğim, Selvi Boylum Al Yazmalım bir de Dila Hanım vardı” dedi.

Türkan Şoray'a, Azeri Öğrencilerden Sevgi Gösterisi

Kaynak: İHA