Tuluyhan Uğurlu Yeni Eserini Görücüye Çıkardı

Dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu’nun, 850. vefat yıl dönümünde Hoca Ahmet Yesevi anısına yazdığı ve ilk kez Konya’da sunduğu “Horasan’dan Anadolu’ya Sevgi Yansımaları: Anadolu Erenleri” temalı piyano resitali büyük ilgi gördü.

Tuluyhan Uğurlu Yeni Eserini Görücüye Çıkardı
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında ortaklaşa düzenlediği Tuluyhan Uğurlu’nun; 850. Ölüm Yıldönümünde Hoca Ahmet Yesevi Anısına Yazdığı ve ilk kez Konya’da seslendirdiği “Horasan’dan Anadolu’ya Sevgi Yansımaları: Anadolu Erenleri” temalı piyano resitali Dedeman Otelde düzenlendi.

Dünyaca ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu memleketi Konya’da sanatseverlere eşsiz bir resital dinletti. “Horasan’dan Anadolu’ya Sevgi Yansımaları: Anadolu Erenleri” temalı konser dinleyenleri adeta büyüledi.

"PİYANONUN DOĞUSU BATISI YOK"

Seslendirdiği her eserin ardından dakikalarca alkışlanan Tuluyhan Uğurlu, bu büyük ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konya’ya bir önceki gelişinde de hemşerilerinin kendisini dikkatle takip ettiğini o programda da tamamı dolu olan bir salona konser verdiğini hatırlatan Uğurlu piyanonun batı enstrümanı olarak görülmesini eleştirdi.

“Piyanonun doğusu batısı yok, önemli olan o enstrümanı çalandır” diyen Uğurlu, “Demek ki bir Konyalı da böyle piyano çalabiliyormuş” dedi.

Programı organize eden Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür eden Uğurlu, Konyalılarla bir kez daha bir arada olmanın kendisini hayli mutlu ettiğini vurguladı.

PİYANO VUSLATI”

Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri’nin gerçekleştirildiği dönemde memleketi Konya’da“Horasan’dan Anadolu’ya Sevgi Yansımaları: Anadolu Erenleri” temalı piyano resitali vermenin kendisi için ayrıca önemli olduğunu ifade eden dünyaca ünlü sanatçı Tuluyhan Uğurlu, 850. ölüm yıldönümünde Hoca Ahmet Yesevi anısına yazdığı eserini tamamladığı dönemde NEÜ tarafından bu program teklifinin gelmesi ve bu eserini ilk kez Konya’da sanatseverlerin beğenisine sunacak olmaktan dolayı tarifi mümkün olmayan bir mutluluk yaşadığını kaydetti.

Programın sonunda NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından Uğurlu’ya teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.

Burada kısa bir konuşma yapan Başkan Altay, Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Konyalı bir değerin Konyalılarla böyle bir temayla buluşmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker de Tuluyhan Uğurlu’yu daha önce de dinlediğini ancak Konya’da dinlemesinin kendisini ayrıca mutlu ettiğini kaydetti.

Konser temasının önemine de dikkat çeken Rektör Şeker, Uğurlu’ya kendilerini kırmadığı ve Konya’da Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri’nin devam ettiği zamanda bu muhteşem konseri verdiği için teşekkür etti.

Resitalin sonunda salondakilerin ilgisine kayıtsız kalmayan Uğurlu izleyicilerin arasına girdi herkesi tek tek selamlayarak, hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

Kaynak: İHA