Tuhafiye Ve Hobi Fuarı İstanbul Fuar Merkezi'nde Başladı

Tuhafiye ve hobi dünyasına ait birçok ürününün ve son trendleri olduğu Hobi ve Tuhafiye Fuarı ziyaretçilerini bekliyor. Tuch Expo Fuarı, 13 Aralık tarihine kadar İstanbul Fuar Merkezi’nde devam edecek.

Tuhafiye Ve Hobi Fuarı İstanbul Fuar Merkezi'nde Başladı
Elişi ve hobi dünyasının önde gelen sanatçı, tasarımcı ve eğitmenleri 13 Aralık tarihine kadar devam edecek olan İstanbul Fuar Merkezi Tuch Expo Fuarı’nda olacak. Abies Fuar Hizmetleri tarafından organize edilen fuarda, dünyada ve Türkiye’de son yıllarda hızlı bir gelişme kaydeden hobi ve tuhafiye dünyasındaki son trendler ilk kez bir arada sergileniyor.Fuarın ilk iki günü sadece moda ve ticaret amaçlı yurtdışı-yurtiçi ziyaretçilere açık olarak tasarlandı. 4 gün sürecek fuarın son iki günü halka açık oluyor. Halk Eğitim Merkezi, Sanat ve Meslek Eğitim Kursu öğretmenleri fuarı 4 gün boyunca ziyaret edebilecekler.

DERYA BAYKAL TAKİPÇİLERİYLE HAFTA SONU BULUŞACAK

Alanında öncü kaliteli markaların yer aldığı fuarda katılımcı firmalar, elişi ve hobi dünyasındaki yenilikleri ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Nako’nun sponsorluğunda gerçekleşen fuarda Derya Baykal hafta sonu cumartesi ve pazar günü takipçi ve sevenleriyle buluşacak.

"DÜNYADA İLK VE TEK’’

Fuarda yer alan Ayna Ressamı Hüseyin Arda yaptığı sanatın dünyada ilk ve tek olduğunu belirterek, ’’Bağcılar Eğitim merkezinde kursunu veriyoruz 9 yıldan beri. Böyle sergilere çıkıyoruz. Ayna sanatını öğretirken kırmamayı öğretiriz sonra hata yapmamayı öğretiriz daha sonra ise işçiliği öğretiyoruz. Herhangi bir boya kullanmıyoruz ve yanıcı maddemiz yok. Sunduğumuz ürünler tek ve sonsuz garantili. İkinci benzeri olma şansı yok. Boya kullanmadığımız için aynanın yüzeyini oyuyoruz aşınma şansı yok silip kullanılıyor. Kırılmadığı sürece bir sorun olmuyor. Ürünü yaparken müşterinin boya görüntülerini ve ölçülerini alıyoruz aynanın yüzeyine yapıştırıp noktalama tekniği ile şablonu çıkarıyoruz. Halı dokur gibi resmin aynısı aynaya aktarıyoruz. 1997 yılında kendi deneme - yanılma yöntemiyle bunu geliştirdim. 9 yıldır bunu eğitimini veriyoruz. 20 yıllık geçmişi var bu sanatın’’ şeklinde konuştu.

"BU FUAR KEŞKE DAHA ÖNCEDE YAPILSAYDI’’

Fuarda yer alan Esmo Büro Araçları ve Malzemeleri Pazarlama Şefi Zeynep Uğurlu, ’’İlk defa yapılan fuar. Keşke daha önce yapılsaydı. İçerisi dolu ve çok güzel. Seneye daha büyük yerle katılmayı düşünüyoruz. Çok faydalı olacak çünkü Türkiye’de yapılan fuar değildi. Hobi ve sanatsal malzemelerde açığımız var, bu fuarda o açığı doldurduk. Bizim burada 4 hobi ürünümüz var. Grafik çizim malzemeleri, kumaş boyası, tual boyası ve çeşitli ürünlerimiz burada tanıtıyoruz ve kullanıyoruz. Katılımcılarımızı masamızın aldığı kadar yarım saatte bir standımıza alıyoruz. Burada uygulama yaptırıyoruz. Çanta boyaması yaptırıyoruz daha sonra hatıra olarak kullanıyorlar. Burada boya markalarını tamamen deneyerek ve dokunarak çalışma yaptırıyoruz. 4 gün boyunca böyle çalışmamız olacak’’ diye konuştu.

’’FUAR ÇOK İYİ OLUŞTURULMUŞ’’

Eskişehir’den gelen ziyaretçi Doktor Çiğdem İnan fuarın çok iyi oluşturulduğunu belirterek, "Amatörce el sanatlarına ilgim var. Hobinin biraz ilerisine geçmeye başladım. Çok güzel fuar. Çok farlı kesimlere hitap edebilecek bir fuar. Amatörlere, firmalara ve tasarımcılara hitap ediyor. 2016’da tekrarı varmış. Buna katılımcı olarak katılmak istiyorum. İnternet üzerinden tanıdığım firmaların hepsini burada görmek benim için şanstı. Fiyatlar uygun. Uzakdoğu firmaları var, onlarda güzel ürünler vardı. Yerli tasarımcıların yaptığı çok güzel işler var. Onların fiyatları da uygun’’ dedi.

Fuar süresince atölye çalışmaları, ustalarla söyleşi, seminer ve defileler düzenleniyor. Sanatçı, tasarımcı ve eğitmenler tarafından, ayna işleme, ebru, takı tasarım, iğne oyası, örgü, ahşap yakma, el nakışı, elde sabun yapımı, keçe kullanımı, dantel ve hobi, ipek koza, kasnakta boncuk işi, kağıt kıvırma sanatı, plastik kanvas ile nakış, kırkyama gibi birbirinden farklı konular ziyaretçilere uygulamalı olarak gösteriliyor. Ziyaretçiler fuar alanını gezerken katılımcılarının ürün ve hizmetlerini yakından tanımanın ötesinde, mesleki ve kültürel birikimlerini artırabilecekleri, modayı, yeni trendleri ve teknolojiyi takip edebilecekleri, işlerini geliştirebilecek yeni fikirler edinebilecekleri, işlerine heyecanla ve tutkuyla bağlanabilecekleri, meslektaşlarıyla güçlü iletişim kurabilecekleri gibi birçok etkinliğe katılma fırsatı buluyor.

DÜNYA MARKALARI BU FUARDA YER ALIYOR.

“Şimdi Türkiye’de, 5 yıl sonra dünyada 1 numara” sloganıyla yola çıkan TUCH EXPO, konusunda Türkiye ve çevre ülkelerin ilk ve tek fuarı olma özelliğini taşıyor. Dünyanın alanında önemli markalarından Coats, DMC, Prym, Knitpro, Katia, The Arch Hobby & Craft, Tulip, Kartopu, Öz-El, Öz-İş, Texco gibi yerli ve yabancı katılımcılarıyla elişi ve hobi dünyasındaki yeni trendleri gözler önüne seriyor. Fuar süresince dikiş, nakış, örgü ürünleri ve malzemeleri, iplik ve kurdele, kumaş, dikiş ve nakış malzemeleri, terzi malzemeleri, örgü malzemeleri, aksesuar, boyama malzemeleri ve objeler, giyim, kişisel bakım, takı ve aksesuar, av tekstili ürünleri, düğün - eğlence ürünleri, hediyelik ürünler: saat ve çerçeve, oyuncak, özel ürünler, makine ve ekipmanlar ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.
Kaynak: İHA