'Sigara İçilmez Levhası' Tasarlama Rekoru Kırıldı

Kağıthane Belediyesince düzenlenen rekor denemesinde, yaklaşık 1000 çocuğun tasarladığı "Sigara içilmez" levhaları, Dünya Çocuk Rekoru kapsamında tescil edildi

Kağıthane Belediyesinin, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında, "Sağlıklı havada büyümek her canlının hakkıdır" sloganıyla yüzlerce çocuğa tasarlattığı "Sigara içilmez" levhaları, "En çok çocukla sigara içilmez levhası tasarlama rekoru" kırdı.

Kağıthane Belediyesinin, Kağıthane Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa düzenlediği rekor denemesi, Kağıthane Hasbahçe İmam Hatip Ortaokulu Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, buradaki konuşmasında, Dünya İnsan Hakları Günü'nde, çocuklarla beraber sigara içilmez levhası ve sloganları belirlemek üzere yola çıktıklarını, sigara içenler yerine sigara içmeyenlere odaklanıp, onlara teşekkür etmek istediklerini söyledi.

Sigara içenlerin en büyük zararı sevdiklerine verdiğini ve buna "dur" denmesi gerektiğini belirten Kılıç, "On yıldan beri belediye olarak sigaraya karşı mücadele içindeyiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı programda bunun örneklerinden biri" dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ise Türkiye'nin, dünyada en çok sigara içen ülkeler arasında ilk beşte olduğunu fakat çıkarılan yasalarla sigaraya karşı mücadele konusunda İzlanda ve İrlanda'dan sonra üçüncü sıraya yerleştiğini aktardı.

Bunun mimarı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini ileten Kural, "Tüm yasalara ve etkili adımlara rağmen sigaranın ilk önce kafada bitirilmesi gerekiyor. Sigara yalnızca içene ve çevresinde bulunanlara değil doğaya da zarar veriyor. Yapılan araştırmalara göre, orman yangınlarının çoğu maalesef sigara izmaritlerinden kaynaklanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra yaklaşık 1000 çocuğun tasarladığı "Sigara içilmez" levhaları, rekor tescil ve hakem heyeti tarafından "Dünya Çocuk Rekoru" kapsamında tescil edildi.
Kaynak: AA