Sema Meşki'ne, Eyüplüler'den Yoğun İlgi

Eyüp Belediyesi, Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Sema Meşki’ ve söyleşi programı düzenledi. Söyleşide konuşan tasavvufun önemli isimlerinden Mehmet Fatih Çıtlak, Esma-ül Hüsna’nın manalarını ve değerini anlatırken, Eyüplüler Sema Meşki’ni ilgiyle izledi.

Sema Meşki'ne, Eyüplüler'den Yoğun İlgi
Eyüp Belediyesi, Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Sema Meşki’ ve tasavvufun önemli isimlerinden Mehmet Fatih Çıtlak’ın katıldığı söyleşi programı düzenledi.

Eyüp Mevlevihanesi’nde düzenlenen etkinlikte Mehmet Fatih Çıtlak davetlilere Esma-ül Hüsna’nın manalarını ve değerini anlattı. Sonrasında Çıtlak’ın öncülüğünde Sema Meşki gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın olduğu programın bitiminde ise Eyüp Belediyesi tarafından programa katılan misafirlere sıcak çorba ikram edildi.

“MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ HAZRETLERİ’’NİN MESAJINI ULAŞTIRMAYI BİR MİSYON OLARAK GÖREV EDİNDİK”

Vuslat ayı etkinliklerinin ilk programını gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Eyüp Belediyesi Kültür Müdürü Davut Akgül, “Vuslat ayı etkinlikleri kapsamında, bu akşam ilk icra edilen programda Fatih Çıtlak hoca efendi bir sema meşki, sema sohbeti gerçekleştirdi. Şuanda da bir sema meşki yapılıyor. Bundan sonrada vuslat ayı etkinlikleri Hayati İnanç, Emin Işık, Ubeydullah Sezikli gibi Mevlevi kültürünün önde gelen isimleriyle icra edilmeye de devam edecek. Eyüp Belediyesi olarak bizler de bu vuslat ayını en iyi şekilde değerlendirmeyi, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin  çağlar ötesine ve 7 cihana mesajını ulaştırmayı  bir misyon olarak görev edinmiş bulunuyoruz. Bu sevgi ve hoşgörü medeniyetinin mesajını en iyi şekilde aktarmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede, bundan sonra da programlarımız devam edecek. Hazreti Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi en iyi şekilde anlamaya ve anlatmaya çalışacağız” diye konuştu.

“MANEVİ VECİBELERİ OLAN GÜZEL BİR PROGRAM OLDU”

Programın çok verimli olduğunu belirten Ömer Çebi ise “Manevi yönü çok ağırlıklı bir program. Bizim her zaman bildiğimizden ve alıştığımızdan farklı, manevi vecibeleri olan güzel bir sohbetti. Açıkçası çok istifade ettim. Esma-ül Hüsna’dan bahsetti Fatih hocamız. Esma-ül Hüsna’nın anladığımız anlamda sadece 99 ismi şerifle sabit olmadığını söyledi.

Tevhide vurgu yaptı.Bu anlamda hakikaten ufuk açıcı ve ezber bozucu bir konuşma olduğunu düşünüyorum. İstifade ettim. İnşallah insanlarda maddi ve manevi anlamda istifade etmişlerdir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA