Prof. Dr. Sancar'ın Nobel Kimya Ödülü'nü Alması

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından verilen Nobel Kimya Ödülü'nü alan Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğduğu Mardin'in Savur ilçesinde büyük sevinç yaşandı

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğduğu Mardin'in Savur ilçesinde büyük sevinç yaşandı.

Vatandaşlar, hemşehrileri Prof. Dr. Sancar'ın Nobel Kimya Ödülü'nü aldığı töreni televizyondan büyük bir sevinç ve gururla izledi.

İlçede eczacılık yapan Tahsin Yavuz, Sancar'ın okul hayatında başarılı olduğunu, başarılı eğitiminin ardından Savur'un Sürgücü beldesine doktor olarak atandığını, birkaç yıl hizmet verdikten sonra ihtisas için ABD'ye gittiğini söyledi.

Aziz Sancar'ın dünyanın sevineceği bir haber ve buluşla adını duyurduğunu, bu sayede Türkiye ve Mardin'i tanıttığını kaydeden Yavuz, özellikle Savurlu olmasının kendilerini çok sevindirdiğini, Sancar ile gurur duyduklarını belirterek, "Başarılarının devamını diliyoruz. Onun ödül alırken yanında olmak isterdik. Çok güzel bir ödül ve insanlığa hizmettir. Onu Savur'a davet ediyoruz" dedi.

Akrabası olan Sancar'ın oturduğu evde oturan ve babasının adını taşıyan yeğeni Abdulgani Sancar ise çok sevinçli ve gururlu olduklarını dile getirerek, aile ve bütün Savurlular olarak onunla gurur duyduklarını kaydetti.

Sancar, "Televizyon karşısında oturup onu izledik. Ödül alması bizi çok mutlu etti, bizi heyecanlandırdı. Çok gurur verici bir şey. Tüm Savur halkı olarak, ailesi olarak amcamdan çok memnunuz ve çok sevinçliyiz. Onunla gurur duyuyoruz. Kitaplarını saklıyoruz. Ödülünü aldıktan sonra buraya gelmesini istiyoruz. Gelip doğduğu, büyüdüğü yerleri görmesini istiyoruz" diye konuştu.

- "Türk'ün gücünü bütün dünyaya gösterdi"

Aziz Sancar'ın diğer bir akrabası Mahmut Sancar ise ailesi olarak, Savurlu olarak, her şeyden önemlisi de bir Türk olarak gururlu olduklarını vurgulayarak, "Türk'ün gücünü bütün dünyaya gösterdiği için Aziz amcama sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Umarım bu ödül ülkemizin şu anda çok ihtiyacı olan birlik, beraberlik ve kardeşliğe katkıda bulunur. Bütün ülkemize, insanlık adına hayırlı olsun diyoruz. Mutluyuz, gururluyuz" şeklinde konuştu.

Savur ilçesinde doktorluk yapan Cengiz Tırpan da babasının Aziz Sancar'ın yakın arkadaşı olduğunu kaydederek, bir hekim olarak gururlandığını anlattı.

Tırpan, "Çok mutlu oluyoruz. Bizleri gerçekten gururlandırdı. Bu bir kimya ödülüdür. Bu bileğinin hakkıyla elde edilmiş bir ödüldür. Savur'dan ciddi insanların çıkmış olmasını bir kez daha canlı olarak göstermiş oldu" açıklamasında bulundu.

Nuri Cıngıllıoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi İzzettin Çelik, bugün okulda değerler dersinde Prof. Dr. Aziz Sancar'ın konusunu işlediklerini aktararak, "Başarılarının devamını bekliyoruz. Savur'dan böyle bir bilim insanının çıkması bizi mutlu etti" dedi.

Prof. Dr. Sancar'ın komşusu Hamide Erol da ilçe halkı olarak onun bu ödülü almasına çok sevindiklerini aktararak, başarısından dolayı Sancar'ı kutladı.
Kaynak: AA