Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetiminden Bakanlara Ziyaret

GAZİANTEP - Cahit Nakıboğlu başkanlığındaki Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu üyeleri,  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'a "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.

OSBÜK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Nakıboğlu, bedelsiz arsa tahsisleriyle ilgili mahsup konusunda yaşanan sıkıntıları içeren raporunu Bakan Elitaş'a sundu, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yaşanan sorunları aktardı.

Elitaş, OSBÜK Başkanı Nakıboğlu ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, OSBÜK'ün düzenlediği organizasyonların birçoğuna katıldığını belirtti.

OSB'lerin sorunlarını yakından bildiğini kaydeden Elitaş, "Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalaması için OSB'lere büyük işler düşüyor. Sanayi camiasının önünü açacak çalışmaları Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu ile yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.

OSBÜK'ün görüş ve önerilerinin önemli olduğunu belirten Elitaş, Rusya'nın Türk mallarına ekonomik yaptırım uygulaması konusuna dikkat çekerek, "Bu konuda Sayın Başbakanımız ve bakanlarımız gerekli çalışmaları yapıyor. Sanayicimizin zarar görmemesi için elimizden geleni yapacağız" açıklamasında bulundu.

- Bakan Işık'a yapılan ziyaret

OSBÜK heyeti daha sonra Bakan Işık'ı ziyaret etti.

Heyet üyeleri, yürüttükleri çalışmalar hakkında Işık'a bilgi verdi.

Işık, OSB'leri yakından tanıdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"2023'e doğru giden yolda sanayicilerimizin, ihracatçılarımızın görüş, öneri ve eleştirilerini dinleyerek ilerleyeceğiz. Organize Sanayi Bölgelerinin Türkiye ekonomisine katkısını ve ihracatta olan payını çok iyi biliyoruz. Bu nedenle Organize Sanayi Bölgelerinin üst kuruluşu OSBÜK, çok önemli görevler yapıyor. Artık OSBÜK'ü daha da ön plana çıkartarak yüceltmeli ve büyütmeliyiz. Çalışmalarımızı bu yönde de sürdüreceğiz."

Nakıboğlu da Işık'ın yeniden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirilmesinin kendileri için büyük bir şans olduğunu kaydederek, kendisinin sanayicilerin sorunlarına vakıf olduğunu aktardı. OSBÜK olarak Işık'a her zamanki gibi destek olacaklarını belirten Cahit Nakıboğlu, Bakanı OSBÜK'ün Konya ve İstanbul'da düzenleyeceği toplantılara davet etti.

OSBÜK heyetinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ziyaretinde Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım ve Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk de hazır bulundu.

Kaynak: AA