Midyat'ta 62 Kişilik Ekip İle Kaçak Elektrik Taraması Yapıldı

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Akçakaya Mahallesi’nde önceki gün Dicle EDAŞ tarafından yapılmak istenen, ancak görevli bir çalışanının sayacını kontrol ettirmek istemeyen bir kişinin bıçaklı saldırısı üzerine yarım kalan kaçak taraması tamamlandı. Toplam 62 personelin katıldığı kaçak taraması sırasında 31 kaçak kullanım belirlendi.

Midyat'ta 62 Kişilik Ekip İle Kaçak Elektrik Taraması Yapıldı
İlçenin Akçakaya Mahallesi’nde gerçekleştirilen ve 62 kişilik bir ekip tarafından yapılan kaçak elektrik taramasında, görevliler tek tek tüm ev ve iş yerlerindeki elektrik sayaçlarını kontrol etti. Yapılan kontroller sırasında 31 müşterinin kaçak elektrik kullandığı belirlenirken, 29 müşterinin sayacının ise sağlıklı ölçüm yapmadığı belirlendi. Kaçak elektrik kullananlar hakkında gerekli idari ve adli işlemler yapılırken, sağlıklı ölçüm yapmadığı saptanan sayaçlar ise yenileri ile değiştirildi.

Mahallede tarama sürerken, kaçak taraması yapıldığının duyulması üzerine elektrik sayaçları mesken içerisinde bulunan bazı kişilerin, ekiplere kapılarını açmadıkları, bazı kişilerin de sayacının değiştirilmesini engelleyebilmek için çaba sarf ettiği gözlendi.
Kaynak: İHA