Mersin, AB Projelerinde Türkiye İkinciliğine Yükseldi

İçel’in, okullar kapsamında hazırlanan Avrupa Birliği (AB) projelerindeki başarısı devam ediyor. Geçen eğitim-öğretim döneminde AB projelerinde Türkiye 3’üncüsü olan İçel, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Türkiye 2’nciliğine yükseldi. Bu başarının İçel’e eğitim alanında 2 milyon 834 bin Avro hibe kazandırdığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün, “Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi” kapsamında İçel’deki 10. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “AB’yi Öğreniyorum” konulu bilgi yarışmasının bilgilendirme toplantısı Suphi Öner Öğretmenevi’nde yapıldı. Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serbülent Sevdi, ilçe şube müdürleri, AB uzmanları, ARGE personeli ve proje danışmanlığı yapacak öğretmenler katıldı.

Toplantıda, projenin birinci yıl faaliyetleri ve Türkiye’nin AB’ye katılım süreci, AB projeleri, proje kapsamında yürütülecek faaliyetler, AB’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik hakkında uzmanlarca bilgilendirme yapıldı.

Proje kapsamında düzenlenen ‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Bilgi Yarışması’nın, 10. sınıflar için son başvuru tarihinin 31 Aralık 2015 olduğu ifade edilirken, 9. sınıflara yönelik ‘Bana AB’yi Anlat Kısa Öykü Yarışması, 8. sınıflar için slogan yarışması, 7. sınıflar için de resim yarışmasına son başvuru tarihinin ise 11 Mart 2016 olduğu kaydedilerek, katılım için çalışmalar yapılması gerektiği belirtildi.

Toplantıda ayrıca, İçel’in AB projelerindeki başarısı da anlatıldı. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında AB projelerinde Türkiye 3’üncüsü olan İçel’in, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Türkiye 2’nciliğine yükseldiği vurgulanarak, bu başarının İçel’e eğitim alanında 2 milyon 834 bin Avro hibe kazandırdığı dile getirildi.

2015 yılı Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği ile Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendiği ve sürecin tamamlanmasının ardından 44 proje ile İçel’in, Türkiye’de ikinci sırada yer aldığı ifade edildi.
Kaynak: İHA