'Elini Türkmen Kardeşine Uzat' Yardım Kampanyası

Türk Ocakları Edirne Şubesi Başkanı Yakup Öz, "Elini Türkmen Kardeşine Uzat" yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımların ilk kısmının Suriye’deki Türkmenler'e ulaştırıldığını belirtti.

Şube Başkanı Öz, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye’de ateş altında bulunan Türkmenler'e yapılan yardımların devam edeceğini bildirdi.

Türk Ocakları Genel Merkezi, şubeleri ve Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliğiyle düzenlenen yardım kampanyası ile toplanan yardımların ilk bölümünün Türk Ocakları Hatay Şube Başkanı Ali Gündüz ve üyelerin gayretleriyle Türkmen Dağı'ndaki ihtiyaç sahibi Türkmenler'e ulaştırıldığını dile getiren Öz, "Yaklaşık iki yıldır devam eden ve Türk coğrafyalarının pek çok yerindeki ihtiyaç sahibi soydaşlarımıza on binlerce liralık yardımın ulaştırıldığı kampanyamızda, bu kez Rusya ve Esed rejimi tarafından ateş altında tutulan Suriye Türkmenleri'ne yardımlarınızı ulaştırdık. Kısa sürede toplanan 12 bin liralık yardım ve Türk Ocakları Şubeleri'nin kendi imkanlarıyla topladığı gıda yardımları ulaştırıldı" ifadelerine yer verdi.

Öz, yardımlara katılmak isteyenlerin Vakıfbank ve Ziraat bankalarının Balgat şubelerinde yer alan Türk Ocakları Eğitim ve Kültü Vakfı'na ait hesaba katkıda bulunabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA