Eğirdir'e Robotik Yürüme Cihazı

Isparta Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde robotik yürüme cihazı hizmet vermeye başladı

ISPARTA -  Isparta Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde robotik yürüme cihazı hizmet vermeye başladı.

Isparta Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Beşir Andaç Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada cihazın bugünden  itibaren hastalara hizmet vermeye başladığını söyledi.

Cihazın, bilgisayar desteği ile mekanik kolları kullanarak yürüme sıkıntısı çekenlere yeniden yürüme hissini yaşatmak, aynı zamanda bunu yaparken de beynin yürüme merkezini uyararak hastaların ilerleyen süreçlerde kendi başlarına yürümelerine imkan sağlayacağını ifade eden Aksoy, "Bu cihaz özellikle felçli hastalar, onun dışında parkinson ve bunun gibi birçok yürüme sıkıntısı çeken hastalarımıza ciddi bir nimet" dedi.

Cihazdaki animasyon ile hastanın çok farklı mekanlarda yürüme hissini yaşayabileceğini dile getiren Aksoy, cihazın, bölgede önemli bir eksikliği gidereceğini kaydetti.
Kaynak: AA