'Antalya Yozgat Tanıtım Günleri' Fuarı Açıldı

Antalya Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Başkent Pusula Organizasyon tarafından düzenlenen "Antalya Yozgat Tanıtım Günleri" fuarı, törenle açıldı.

Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Cam Piramit'te düzenlenen fuarın açılışında, kentte yaklaşık 2 bin 700 aktif dernek olduğunu ve bunların önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Yozgatlılar Derneğinin de bunlardan biri olduğunu belirten Türker, şöyle konuştu:

"Antalya'da bunun gibi çok aktif dernek var. Sadece Antalya'nın değil, Türkiye'nin meselelerine eğiliyorlar. Kendilerine minnettarız. Yozgat bildiğiniz gibi Anadolu'nun, Türklüğün tanımının içerisinde ne varsa kendi bünyesinde barındıran bir coğrafya. Bütün yokluklara rağmen, bütün mahrumiyetlerine rağmen vatana, millete asla hainlik yapmayan, aklının ucundan geçirmeyen Bozok yaylasının insanları ve yiğitleridir. Kendilerini sevgiyle saygıyla selamlıyorum."

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da Yozgat'ın, Türklüğün Anadolu'ya yerleşmesinde önemli rol oynadığını dile getirdi.

Bölücülüğün uğramadığı, küçüğünden büyüğüne her ferdinin milli meselelerde birlik olduğu Bozok diyarından geldiklerini kaydeden Yazıcı, "O diyarın 14 ilçesi 550 köyü ve 500 bine yakın nüfusuyla hepsinin selamını sizlere getirdik. Buraya, buradaki hemşehrilerimizle kaynaşmak ve görüşmek için geldik. Bilgi alışverişinde bulunmak için, hatıralarını yad etmek için geldik. Aynı zamanda da güzel Antalya'mızdan da örnek almaya geldik döndüğümüz yerde uygulamak üzere. Bu organizasyonu, bu etkinliği düzenleyen başta dernek başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

- "Önemli olan gönül birlikteliğidir"

Antalya Büyükşehir Belediyesi Menderes Türel de doğdukları topraklarla onur duyduklarını vurguladı.

Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın kendilerini mutlu ettiğini bildiren Türel, şöyle devam etti:

"Sizler, Yozgat'ta doğmuşsunuz ama doydunuz şehir olarak Antalya'yı seçerek, Antalya'nın coğrafyasına, kültürel zenginliğine çok önemli bir katkı sağlıyorsunuz. Anadolu coğrafyası bir açık hava müzesi ve her köşesinde ayrı bir güzellik var. Sizler, kendi kültürünüzü, geleneklerini, göreneklerinizi Antalya'da yaşatan, Antalya'da bizlere bunu yaşama fırsatı vererek şehrimize de çok önemli katkı sağlıyorsunuz. Yozgat denilince aklımıza testi kebabı geliyor. O testi kebabını kırıyorken aslında gönülleri birleştirdiğinizi bütün cümle alem gayet iyi biliyor. Önemli olan gönül birlikteliğidir. Şehirlerimiz ayrı olabilir ama önemli olan ayrı coğrafyamızda, ayrı şehirlerimizde bu farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul ettiğimizde birlik ve beraberliğimizi böylesine güzel sergilediğimizde çok farklı mutluluk duyuyoruz."

- "Türkiye'de Yozgat en çok göç veren bir ildir"

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise hemşehrileriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Yozgatlılar olarak Türkiye ve dünyanın bir çok noktasına savrulduklarına dikkati çeken Arslan, "Maalesef, Türkiye'de Yozgat en çok göç veren bir ildir. İstiyoruz ki Yozgatlı hemşehrilerimizle hep beraber olalım. Ama bu her zaman da mümkün olmuyor. Bu çalışmalar, değişik vesilelerle savrulmuş akrabaların, arkadaşların, dostların bir araya gelmesine vesile oluyor. Antalya'da bu bir ilktir. İnşallah çok daha güzel, çok daha başarılı çalışmaların da temelini oluşturacaktır" diye konuştu.

Antalya Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Barış Yıldırım ise yıllar önce çeşitli nedenlerle Antalya'ya göç etmek zorunda kalan yaklaşık 30 bin Yozgatlı olarak bu şehirde mutlu olduklarını dile getirdi.

Dünya markası, barış kenti Antalya'nın yapı taşlarından ve bileşenlerinden biri olmak ve ona katkı koymaktan da gurur duyduklarına işaret eden Yıldırım, "Bu etkinlikle memleket hasretimizi bir nebze de olsa gidermek, hemşehrilerimizle bir araya gelmeyi hedefledik. Yozgat'tan gelen, Yozgatlı olup da Antalya'da yaşayan hemşehrilerimizle hasret gidermeyi istedik" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, protokol üyelerince fuarın açılışı yapıldı.

Stantların gezilmesinin ardından, Yozgat Valisi Yazıcı ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel birlikte testi kırdı.

Kaynak: AA