ALES sınav sonuçları açıklandı

22 Kasım Pazar günü yapılan ALES sınav sonuçları açıklandı. Sonbahar Dönemi ALES sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar haberimizde yer alan linke tıklayarak sonuçlarını görüntüleyebilirler.

ALES sınav sonuçları açıklandı
ALES sınav sonuçları açıklandı
Türkiye'de lisansüstü eğitim ve akademik atama alabilmek amacı ile adayların katıldığı ALES sınavı yılda iki defa tüm Türkiye'deki sınav merkezlerinde gerçekleştiriliyor. ÖSYM tarafından yıl içerisinde ilkbahar ve sonbahar olmak üzere 2 defa gerçekleştirilmekte olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın 2015'indeki son sınavı olan 2015 güz dönemi ALES 22 Kasım pazar günü gerçekleştirildi. 2015 yılının son ALES sınavının 22 Kasım pazar günü gerçekleştirilmesinin hemen ardından sınava katılan adaylar için ALES sınav sonuçları az önce açıklandı.

ALES SINAV SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

22 Kasım pazar günü gerçekleştirilen ALES sınavıyla birlikte tüm ülkede lisansüstü eğitim almak isteyen veya akademik görev almak isteyen adaylar, şimdi ÖSYM tarafından yapılacak ALES sınav sonuçları açıklamasını merakla bekliyor. 2015 Güz Dönemi ALES başvuruları 1-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilirken, sınava başvuruda bulunan adaylar internet üzerinden ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemleri aracılığı ALES sınav yerleri bilgisine ulaşarak, sınava nerede gireceklerini öğrendi. 22 Kasım pazar günü de gerçekleştirilen ALES sınavıyla birlikte şimdilerde ALES sınav sonuçları açıklaması büyük bir merakla bekleniyor. ÖSYM tarafından yıl içerisinde 2 defa olmak üzere her yıl gerçekleştirilmekte olan ALES'in sonbahar sınavı yapıldı. 22 Kasım 2015'te yapılan ALES'in sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu olurken, daha önceki sınavlarda sonuçların açıklanma süreleri bu noktada sınava katılanlar için en somut örnekler oluyor.

ÖSYM tarafından 2015 güz dönemi ALES sınav soruları ve cevap anahtarı sınavın hemen ardından çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirildi. Böylelikle 22 Kasım pazar günü sınava katılan adaylar ALES sınav soruları ve yanıtları üzerinden ALES puan hesaplaması yapabiliyor. Bu sayede ÖSYM tarafından ALES sınav sonuçları açıklaması yapılana kadar tahmini olarak ALES puanlarını öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Sınav şartlarına başvuru için uygun kriterlere sahip olan adaylar, son derece pratik bir şekilde internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. ALES sınav sonuçları açıklamaları ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından dijital platform üzerinden gerçekleştiriliyor.

ÖSYM sonuç açıklama portalı üzerinden ALES sonbahar sınavına katılan adayların sonuç açıklamaları en geç iki hafta içerisinde gerçekleştirerek, puanlarını öğrenebilmeleri sağlanacak. Özellikle de ALES'te sınav sonuçlarını genel olarak en geç 2 haftalık süreç içerisinde açıklamakta olan ÖSYM'nin 22 Kasım pazar günü yapılan 2015 ALES sonbahar sınavının ise sonuç açıklamalarını en geç iki hafta içerisinde yaparak, sınava katılanlara duyuracağı tahmin ediliyor. ÖSYM'nin dijital platform üzerinde yer alan resmi web sayfasına entegre hizmet veren portalı sonuc.osym.gov.tr adresinden yapılacak ALES sınav sonuçları açıklaması sayesinde artık adaylar, kuruma ve şubelerine gitmek zorunda kalmadan sınav sonuçları açıklanır, açıklanmaz internete erişim sağlayabildiği her yerden kolay bir şekilde sonuçlarını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.