1600 Metrede ''Ebru'' Uygulaması

Kocaeli Kartepe Kayak Merkezine gelen tatilcilere KO-MEK tarafından “Ebru Uygulaması” yaptırıldı.

1600 Metrede ''Ebru'' Uygulaması
Kocaeli’nin her köşesinde meslek ve sanat eğitimi almak isteyen kursiyerlerle buluşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları bu kez Kocaeli Sanayi Odası’nın Kartepe kayak merkezinde düzenlediği organizasyona katılarak tatilcilere “Ebru uygulaması” yaptı. Her fırsatta usta öğreticiler eşliğinde branş tanıtımlarını gerçekleştiren KO-MEK bu kez Kartepe kayak merkezinde ebru uygulaması yaptı. Ebru usta öğreticisi Halime Özcan öncülüğünde yapılan uygulamaya özellikle kadınlar ve çocukların ilgisi yoğun oldu. Tatil merkezine stres atmaya gelen tatilcilerin birçoğu ilk kez karşılaştıkları ebru sanatını yaparak hem keyif aldı hem de stres attı. Çocuklar yaptıkları birbirinden güzel motiflere duygularını yansıtırken büyüklerde unutulmaya yüz tutmuş ebru sanatının inceliklerini öğrendi.

Birçok kesim tarafından unutulan Ebru sanatı Kocaeli’nde KO-MEK sayesinde her ilçede açılan kurslarla vatandaşlara öğretiliyor. Uygulamaya katılan İlknur Araç ebru sanatını zaten çok sevdiğini ifade ederek KO-MEK’e teşekkür etti. Kızıyla birlikte uygulamaya katılan Nermin Ulusoy ise konuşmasında ilk defa ebru yaptığını belirterek bundan sonrada KO-MEK sayesinde yapmayı isterim dedi.

Sanayi odasının organizasyonu ile Kartepe kayak merkezinde ebru uygulaması yaptıklarını ifade eden Ebru Usta Öğreticisi Halime Özcan ebru sanatını tanıtmaktan dolayı keyif aldığını belirterek özellikle kadınların ve çocukların ilgi duymasından memnun olduğunu ifade etti.

Umuttepe KO-MEK kurs merkezi öğrencisi Merve Yoldaş ise konuşmasında ilk kez ebru sanatı ile bu yıl KO-MEK sayesinde tanıştığını belirterek hocalarımız sayesinde kendimizi geliştirdiklerini ifade etti.

Yoldaş ayrıca konuşmasında Umuttepe’de okuyan tüm öğrencileri ebru sanatı ile tanışmaya davet etti.
Kaynak: İHA