Van 112 Acil Sağlık Ekipleri Kışa Hazır

Van Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi, 112 ekipleri kış hazırlıklarını tamamladı.

Kışın gelmesiyle yüzlerce köy yolunun kardan ulaşıma kapandığı Doğu Anadolu Bölgesinde, özellikle sağlık çalışanları yoğun mesai harcıyor.

Köylerdeki hastalara ulaşmak için gece gündüz demeden gelen ihbarları değerlendiren 112 personeli, çoğu zaman karla mücadele ekipleriyle güç koşullarda köylere ulaşıyor.

Ağır kış koşullarının yaşandığı Van'da da Acil Sağlık Hİzmetleri Şube Müdürlüğü, çelik ve kar paletli ambulansların bakımını yaptırarak, kış şartlarına karşı hazırlıklarını tamamladı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, yaptığı açıklamada, Van'da ağır kış koşulları yaşandığını ifade ederek, bu çerçevede 112 ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinin kış hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

Van'da uzun bir kış döneminin yaşandığını belirten Yanmaz, 112 komuta kontrol merkezinde hizmet gören bütün ambulans ve diğer araçların bakım ve onarımını tamamladıklarını ifade etti.

112 Komuta Kontrol Merkezine gelecek olan acil çağrılar doğrultusunda, hastası olan vatandaşlara hızlı şekilde yardım için 24 saat hazır olduklarının altını çizen Yanmaz, şunları kaydetti:

"Müdürlük olarak daha iyi performans sağlayıp daha iyi hizmet verebilmek için vatandaşlarımızın yanında olacağız. 112 servisimizde 49 ambulans aktif hizmet vermekte. Özel donanımlı 24 ambulansımız var. Kış şartlarında ulaşılması zor vakalar için 7 pajero, 3 sonwtrack ve 3 scam kar paletli ambulansımız mevcut. Vakalara karşı ambulans operatörlerimiz hazır bekletilmekte. Ayrıca 112 Komuta Kontrol Merkezi 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM) ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri de 24 saat kesintisiz nöbet tutuyor."

Kaynak: AA