Vali Güzeloğlu'ndan Engelliler Günü Mesajı

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Güzeloğlu'ndan Engelliler Günü Mesajı
Engelli bireylere yönelik yapılan çalışmaların, sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun her kesimini ilgilendirdiğini söyleyen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Toplumdaki her bireyin engellilere yönelik farkındalığını arttırmak büyük önem arz etmektedir. Günümüzde bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan biri, o ülkenin genelde insanlarına, özelde ise engelli vatandaşlarına yönelik sağladığı eğitim, iş, barınma ve destek hizmetlerinin yaygınlığı ve kalitesidir. Bu nedenle ülkemizin, engelli bireylere ve ailelerine yönelik hizmetlerin niteliği ve ulaşılabilirliğini arttırması ve engelli bireylerin kendi kendilerine yaşamlarını sürdürebilecekleri, üretken bireyler olmasını sağlayacak imkanların oluşturulması en önemli hedeflerimiz arasındadır.”

“Ülkemizde de engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar son yıllarda artırılmış, sağlıktan, eğitime, istihdamdan ve evde bakım gibi temel hizmetlerin sunumunda önemli aşamalar kaydedilmiştir.”

“Özürlülük sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir. Bu nedenle her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engeli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Kendilerine güvenildiği ve fırsat verildiği takdirde herkes kadar başarılı olabileceklerini kanıtlamışlardır. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.”

“Bu duygu ve düşüncelerle; engelli vatandaşlarımızı amaçlarına ulaşmak üzere daha çok çalışmaya, hayata bağlılıkları ve azimleriyle herkese örnek olmaya çağırıyor, bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağına inanıyor, engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza en kalbi sevgilerimi iletiyorum.”
Kaynak: İHA