TOKİ Başkanı Ergün Turan Açıklaması

TOKİ Başkanı Ergün Turan, "19 yılda 43 bin konut yapılırken, 2002’den sonra ortalama her yıl 50 bin konutun yapıldığı bir yapıyı konuşuyoruz. Bu gün itibariyle Türkiye nüfusunun yaklaşık 3 milyonu Toplu Konut İdaresi’nin konutlarında oturmaktadır" dedi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Birlik Vakfı Ankara Şubesi’nin düzenlediği programa katıldı.

Davetlilere, TOKİ projeleri hakkında bilgiler veren Turan, "İnsanın en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi barınma ihtiyacıdır. Ekonomik gelişmenin de sonucu olarak gelen yaşam tarzı, ülkemiz açısından da sadece barınmanın yeterli olmadığını, daha nitelikli, daha konforlu yeni yaşam alanlarının üretilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. Bu da bütün sektörler için bir değişimi zorunlu kılmaktadır. Hayatın doğası gereği, ekonomik gelişmelerin, şehirleşmenin sonucu olarak bir değişim de söz konusudur. Bu barınma ihtiyacının karşılanmasında, Toplu Konut İdaresi, devletimizin yatırımcı, girişimci ve üretici kuruluşlarının başında gelmektedir" diye konuştu.

"TOKİ’NİN 81 İLDE 700’E YAKIN ŞANTİYESİ VAR"

"2002 yılından bugüne gelindiğinde Türkiye’de üretilen toplam konutun yüzde 8 ile 9’unu tek başına Toplu Konut İdaresi üretmektedir. Bu sektörel büyüklük açısından da önemli bir veridir" diyen Turan, şöyle devam etti:

"Bu kimliğimizle, milletimizin beklentilerini hayata geçirmek için önemli bir süreci yürütüyoruz. Biz kurumumuzu, milletimize iyilik üreten bir kurum olarak, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerine cevap verecek yoğun bir çaba içerisinde çalışma gayreti gösteriyoruz. Bugün Toplu Konut İdaresi’nin, Türkiye’nin 81 vilayetinde, ta sınır boylarına kadar aktif 700’e yakın şantiyesi vardır. Bu yapılanma içerisinde sadece konut inşaatıyla uğraşmıyoruz, başka yapılar da inşa ediyoruz."

"13 YILDA 692 BİN KONUT İNŞA EDİLDİ"

TOKİ’nin 1984’te kurulduğunu ancak 2002 yılının bir dönüm noktası olduğunu belirten Turan, "Toplu Konut İdaresi, 1984 yılından 2002 yılına kadar sadece 43 bin konut yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanının Başbakan olmasıyla başlayan süreçte, 2002 yılından sonra birçok konuda olduğu gibi konut politikasında da çok değişim oldu. 58. hükümetimizin ilk kararlarından bir tanesi ’Planlı Kentleşme ve Konut Seferberliği Kampanyası’dır. Bu başlıkla beraber Toplu Konut İdaresi yeni bir vizyona kavuştu. Bu başlayan süreçle beraber geçen bu 13 yılda 692 bin küsur konut inşa edildi. 19 yılda 43 bin konut yapılırken, 2002’den sonra ortalama her yıl 50 bin konutun yapıldığı bir yapıyı konuşuyoruz. Bu gün itibariyle Türkiye nüfusunun yaklaşık 3 milyonu Toplu Konut İdaresi’nin konutlarında oturmaktadır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA