Sigara Yasağına Uymayanlara 395 Bin Lira Ceza Kesildi

Kayseri Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün Kontrol Kurulu, 10 ayda yapılan denetimlerde 228 iş yerine ve 450 kişiye 394 bin 610 lira para ceza uyguladı.

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Müdürlüğü salonundaki toplantıda Tütün Kurulu’nda yer alan kurum temsilcilerine 2015 yılının 10 aylık döneminde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Kayseri’nin sigarayla mücadele konusunda ülke genelinde önemli mesafe kat ettiğini, hem denetim sayısı hem de ceza uygulanması konusunda başarılı iller arasında bulunduğunu ifade eden Kanser Şube Müdürlüğü tütün birimi sorumlusu Dr. Osman Demir, tütün kurulunun öncelikli amacının tütün ürünlerinin zararlarını anlatarak, içenlerin bırakmasını sağlarken, kullanmayanların da başlamasını önlemek olduğunu ifade etti.

Kayseri’de  yapılan denetimler ve cezalar hakkında bilgi veren Demir, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz 10 ayda 37 bin 596 denetim yaptı. Bu denetimlerde 228 işletme ve 450 kişiye 394 bin 610 lira para cezası uygulandı. Geçtiğimiz yıllarda kıyasladığımızda denetim sayısının arttığını, sigara kullanımının ise azıldığını söyleyebiliriz. Önümüzdeki yıl denetimler artarak devam edecek ve kapalı alanda sigara içilen işletmelere kapatma cezasına kadar giden yaptırımlar uygulanacak."

Kaynak: AA