Polatlı'da Yabancılara Türkçe Eğitim Kursu Başladı

Polatlı ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından Yabancılara Türkçe Eğitim Kursu başladı.

Polatlı'da Yabancılara Türkçe Eğitim Kursu Başladı
Polatlı Halk Eğitimi Merkezinde açılan Yabancılara Türkçe Eğitimi kursu devam ediyor. Kurs sonunda ileri derecede Türkçe öğrenip daha rahat bir yaşam sürebilecek olan yabancı uyruklu vatandaşlar için açılan kursların ilk seviyesi tamamlanmak üzere. İş dolayısıyla ilçeye gelip burada yaşayan mühendis veya başka sektörlerde çalışan Türk vatandaşlarının yabancı uyruklu eşleri Türkçe öğrenmek için kursa geliyor.

Halk Eğitimi Merkezinde yabancılara Türkçe eğitimi için açılan kursa geçen yıla göre talep daha fazla gözüktü. Merkez, 2014-2015 yılında toplam 10 kişiye kurs verdi ve bu kursiyerlerin hepsi Suriyeli vatandaşlar oldu. 2015-2016 yılında bu sayı daha fazla oldu. Halk Eğitimi Merkezinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce açılan Türkçe öğretim kurslarının öğrencileri geçen yıl sadece Suriyeli vatandaşlar olurken bu yıl Fas ve Afganistan uyruklu vatandaşlarda da yer aldı. 2015-2016 yılında açılan Türkçe eğitimi kursuna 12 Suriyeli, 4 Faslı 2 tanesi de Afganistanlı vatandaş Türkçe öğrenmek için kursa gidiyor. Halk Eğitimi Merkezinde Türkçe Eğitimi Kursu gören öğrenciler arasında iş dolayısıyla ilçeye gelip burada yaşayan Türk vatandaşlarının yabancı uyruklu eşleri de yer alıyor.

Kurs hakkında bilgi veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Erol Güngör, şunları söyledi:

“Halk eğitimi merkezinde açtığımız Türkçe eğitim kursunun ikincisine başladık. İlk kursiyerlerimiz eylül ayında Türkçe eğitimi almaya başladı ve kasım ayında sona erdi. İkinci kursiyerlerimizin dersleri kasım ayında başladı, aralık ayının 16’sında sona erecek. Son kurs grubumuzun da ilk seviyeyi bitirmesinin ardından ikinci seviyeye hep birlikte geçilecek. Geçen yıllara nazaran bu yıl Türkçe eğitimine yetişkinler tarafından daha çok rehavet var. Bu kurslarımız yetişkin bireyler için geçerli. Bunun dışında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz okullarda eğitim gören öğrencilere ihtiyaç halinde ders sonlarında Türkçe kursları vermeye başlayacak. İlk Türkçe kursu açılacak okulumuz Yavuz Selim İlkokulu olacak. Önümüzdeki günlerde açılacak Türkçe eğitimi kursuna toplam 37 öğrenci katılacak.”
Kaynak: İHA